בוקר טוב,
אני נמצא בטיפול מעל ארבע שנים. בשנה האחרונה התבסס מצב שבו לא שילמתי למטפל. הנושא לא עלה לשיחה. באותה שנה גם עברתי משבר, ואני עדיין נמצא בעיצומו. בין היתר, אני לא עובד וגם כשעבדתי הסכום לא היה גבוה. המטפל הנחית עליי סכום של מעל שנה. זה ממש מרגיש לי בלתי אפשרי. אני לא חושב שאוכל לעמוד בזה. המשך הגעה לטיפול רק גורם לי להיכנס לבור עמוק יותר, כי יש את החוב ועכשיו גם תשלום שוטף. אין לי איך לשלם את זה, אני בקושי מצליח לשלם על עצמי על דברים בסיסיים. הרגיש לי שהמטפל מנסה להוציא ממני וידוי על זה, על כמה קשה לי כדי לנסות אולי להתחשב יותר. לא יודע. אני חושב שאולי הוא היה צריך להבין שאם לא שילמתי, כנראה לא יכולתי והוא יודע שגם אני לא עובד. העניין הוא שגם הוא בחר לשתוק. הפגישות מאז מרוחקות מאוד, אני לא באמת מסוגל לשם שם יותר. אני שוקל להפסיק את הטיפול לחלוטין. איך אפשר להתמודד עם זה?
שלום לך.
שינויים במסגרת ובנהלי הטיפול, כמו שינויים בהסדרי התשלום, הם אכן נושא מורכב אשר דורש התייחסות, בירור ועיבוד.
מתפקידו של המטפל לעשות זאת באופן ישיר ורגיש, כדי להמנע מסיטואציות כמו הסיטואציה המורכבת אליה הגעתם.
אמנם המטפל הוא שצריך ליזום ולנהל את השיח בהקשר זה, אך מאחר והוא לא עשה זאת אני מציעה שתעשה זאת אתה, ותשתף בכנות בתחושות, בקושי ובהתלבטות לגבי המשך הטיפול. חשוב לעבד היבטים אלו גם כדי שתוכל לקבל החלטה לגבי ההמשך וגם כדי לתת להן מקום ולעבד אותן.
ליטל