<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י Someone ב - 01/11/2025 21:13:00

שלום,

כמה חשוב שיהיה יום ושעה קבועים בטיפול, אם בכלל?
    תמיד היה לי ברור שצריך להיות יום ושעה קבועים, לפני תקופה התחלתי טיפול ואין זמן קבוע, כל פעם אנחנו קובעות לפעם הבאה.
    אני אוהבת שזה ככה, כי אני ממש לא אוהבת להתחייב מראש ותמיד צריכה להשאיר לעצמי אופציה ׳לברוח׳ וככה זה נותן לי הרגשה שאני אוכל בקלות יותר לעשות את זה.
    אבל עדיין יש בזה משהו פחות בטוח ויציב ולמרות שאני אוהבת את זה, מעניין אותי, האם זה מקובל ככה ויש מטפלות שלא נותנות שעה ויום קבועים?

תודה מראש:)

תשובה: זמנים קבועים בטיפול.
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 03/11/2025 08:55:26

שלום לך.
    מרבית המטפלים מכוונים לקביעת יום ושעה קבועים כדי לייצר קביעות וביטחון אשר מציעים קרקע טובה לעבודה הנפשית.
    עם זאת, כמובן, לכל מטפל יש העדפות, מגבלות לו"ז או תפיסות משלו, והנקודה המשמעותית היא ההתאמה בין צרכי המטופל לאלו של המטפל.
    אלמנט משמעותי לא פחות הוא האפשרות להתבונן מה קורה בנקודת המפגש בין התנהלות המטפלת לבין עולמו הפנימי של המטופלת, ונשמע שאת עושה זאת דרך השאלה החשובה שהעלית כאן.
    לכן, נשמע לי שכדאי לשתף את המטפלת בתחושות והמחשבות שעולות סביב הנושא, ולבדוק יחד לאן יוביל אתכן השיח.
    לא פעם, התבוננות בחוויות המתעוררות בקשר הטיפולי מאפשרות גם התאמה והתכווננות מדויקת יותר מצד המטפל וגם, ובעיקר, העמקה והעשרה של ההתבוננות בעולמה הפנימי של המטפלת, באופן חי וחוויתי.

ליטל

עוד מידע ושאלות נפוצות בנוגע לטיפול ניתן למצוא בקישור כאן

אנשי מקצוע ומכונים

שני רבר מונקה

שני רבר מונקה

כפר סבא
מיכל שיראי-סלונים

מיכל שיראי-סלונים

הוד השרון
רינה גרטנר

רינה גרטנר

הוד השרון