שלום, אני אמא לשלושה ילדים גדולים 30, 28, 25 מאוד קשה לי לומר לילדי את מה שאני רוצה, זה מייד נשמע כמו ביקורת. לאנשים אחרים אני יכולה לומר ואפילו אני מתבטאת נפלא ומייעצת , אך מול ילדיי אני אף פעם לא מצליחה להביע את מה שאני רוצה, הדברים מסתבכים לי. לדוגמא- יש דברים שאני רוצה לומר לבן שלי מתוך דאגה אליו- הוא מאוד דחיין ודיי צמצם את העולם שלו- בית, חדר בעיקר , חברה ונגינה...אני חוששת לדבר איתו. שזה לא ישמע ביקורת
שלום לך.
קשר הורה-ילד הוא קשר טעון ורגיש מאין כמוהו ולכן, טבעי שהוא מלווה ביותר סוגיות, תהיות וחיפוש אחר הדרך הנכונה.
במובן זה, מאחר ואת מתארת תחושה כללית ש"הדברים מסתבכים" מול הילדים, ממליצה לפנות להדרכת הורים לבוגרים, בה תוכלי למקד את הקושי ולחשוב יחד כיצד לנהל את השיח באופן אפקטיבי.
ספציפית, סביב הסוגיה שהעלית, אני ממליצה לייצר אווירה טובה ונינוחה, ולשתף בכנות בכך שיש דבר מה שמדאיג אותך אך חשוב לך שלא יעבור כביקורת אלא כדאגה.
שתפי במה שעל ליבך והסבירי לבנך מדוע הדברים מטרידים אותך, ושאלי אותו מה דעתו, איך הוא רואה את הדברים, האם הנושא מטריד גם אותו והאם הוא מרגיש שצריך עזרה כלשהי.
סביר להניח שאם תעבירי מסר של התעניינות ולא של ניסיון "לתקן", ותבואי לשיחה פתוחה ועם נכונות אמיתית לשמוע את עמדתו, בנך יוכל לשוחח איתך באופן פתוח ונינוח יותר.
ליטל