אח שלי גומר את אמא שלי. היא בת 77 והוא גרוש+2, עם ילדים בני 8. הוא גר 100 מטר ממנה. הוא מתקשר אליה 24 שעות שתביא לו אוכל ותבשל בשבילו הוא מעיר אותה משינה בצהריים ובלילה. הוא לא מפסיק להתקשר אליה ולשלוח הודעות, ואם היא לא עונה הוא מתקשר דוב ושוב. היא מנקה לי את הבית ומלווה אותו לרופאים. זה מגעיל אותי. הוא כל הזמן ממציא לעצמו מחלות ואז הוא מילל שכואב לו. היא שומרת לו על הילדים. הם כל הזמן בטלפון אחד עם השני, הוא גם צועק וגוער בה אם משהו לא מסתדר כמו שהוא רוצה. דברתי, התרעתי, צעקתי, אבל היא מצפצפת וממשיכה בהתנהגות שלה. הוא עומד לגמור אותה, היא גם ככה חולה. כל פעם שהוא רב עם גרושתו היא נכנסת לדיכאון. היא לא יוצאת לשום מקום כי היא צריכה להיות כל היום בהיכון למקרה שהוא יצטרך משהו. היא עושה את זה בשביל הילדים גם, אבל היא יכול לקרות לה משהו ואז היא תפגע בהם. מה לעשות?
שלום לך.
אני שומעת את התסכול והכעס, ונשמע מדברייך שכרגע את "לבד במערכה", מה שמקשה עלייך עוד יותר.
מאחר ושיח ישיר לא הביא לשינוי, יתכן וכדאי לשקול פנייה להתייעצות עם גורם מקצועי. אם יש נכונות מצד אמך ו/או מצד אחיך לטיפול משפחתי,
תוכלו לעבד בו את הדברים עם תיווך שיאפשר לשיח להתקיים באופן אפקטיבי.
במידה ואף אחד מהם אינו מסכים ומעוניין להיעזר, מציעה לך עצמך לפנות לעזרה מקצועית אשר תסייע לך להתמודד עם המצב הקיים,
למנן באופן מאוזן יותר את מעורבותך ולמצוא את הדרכים האפקטיביות ביותר לפעול בסיטואציות שונות
ליטל