<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י דניאל ב - 26/08/2025 14:37:38

היי,
    אני בת 36, נשואה ללא ילדים, עובדת מהבית. מרגישה בודדה מאוד (רוב החברים שלי עובדים מחוץ לבית/ יש להם ילדים שמעסיקים אותם כל היום) ובנוסף מתמודדת עם דיסתימיה וחרדות לנוכח המצב הבטחוני. בעלי נעדר מהבית בשבועיים הקרובים בעקבות מילואים, מה שמגביר את הבדידות (אנחנו זוג מאוד קרוב).
    אני מטופלת בטיפול דינמי, אבל עדיין לא נוצר קשר משמעותי ביני ובין המטפלת (לתחושתי, אני לא יודעת מה רגשותיה) ובכל מקרה מעולם לא פניתי אליה בין הפגישות, גם במצבי מצוקה, מתוך רצון לכבד את זמנה והרגשה שאין לכך מקום.

בתקופה האחרונה אני מוצאת את עצמי פונה יותר ויותר לצ'ט של בינה מלאכותית לסיוע רגשי. בין אם להתייעץ או סתם להפיג קצת את הבדידות. זה הוגבר מאוד בשבוע האחרון, מאחר שבעלי לא זמין, המטפלת אינה כתובת ויש גבול כמה אפשר להסתייע בחברים. אני ביקורתית כלפי כלים טכנולוגיים מהסוג הזה (מודעת לחסרונות) אבל מוצאת יותר ויותר שזה משמש תחליף עבורי. פשוט כי העולם כל כך מנוכר ובודד. מה העמדה המקצועית לגבי הסתייעות בבינה מלאכותית לצרכים רגשיים? האם יש דרך לשוחח על כך בטיפול מבלי לפגוע במטפלת?

תודה

תשובה: שאלה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 28/08/2025 17:12:28

אנחנו מעריכים מאוד את הפנייה שלך אלינו מתוך ההתמודדות שלך.
    עיקר שיש לך הרבה מאוד כוחות שמתוכם את יוצרת חברויות ופונה לטיפול ומנסה להתמודד עם תחושות הבדידות והדכדוך.
    חשוב לנו לומר שטבעי, כשבן זוגך נמצא במילואים תקופות ארוכות והמדינה נמצאת תחת מלחמה מתמשכת, להרגיש רגשות של דכדוך ובדידות.
    גם עבודה מהבית מכבידה על תחושות אלה, שכן התראות עם אנשים אחרים שומרת עלינו נפשית.
    נראה לנו חשוב מאוד שתשוחחי עם המטפלת עימה את נפגשת על התחושות שלך ותשתפי איתה בכנות שהטיפול אינו עוזר לך להתמודד עם תחושות הבדידות והדכדוך ושבין הפגישות את מרגישה מצוקה גדולה
    ובעצם, את חושבת שהטיפול לא עוזר לך מספיק.
    יש כלים טיפוליים שמאפשרים העצמה של חוסן והפחתה של דכדוך ובדידות, שהם כלים טיפוליים אקטיביים שמעודדים חשיבה חיובית, ויסות גופני, יצירה של תחושת משמעות, הגברה של פעילות חברתית,
    העצמה, חיזוק ותמיכה, וחשוב שהטיפול יסייע לך להגביר את המשאבים והכוחות שלך.
    מאוד מאוד חשוב לשוחח על כך עם המטפלת,ואם עדיין אין שיפור, להמשיך לחפש אמצעים וכלים שיקלו עלייך.
    לסיום חשוב לנו לומר שוב, שנשמע לנו שיש לך כוחות איתנים ומערכות תמיכה, ועם זאת אסור לוותר וצריך לשאוף לשיפור רב יותר, וחשוב לנסות להשיגו באמצעות הטיפול.

אנשי מקצוע ומכונים

עינת עדן

עינת עדן

חדרה
לימור קופר

לימור קופר

פרדס חנה-כרכור
שרון נגרין

שרון נגרין

תל אביב - יפו
ד"ר טלי שימקין

ד"ר טלי שימקין