<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י עדן ב - 04/08/2025 20:29:32

שלום,שמי עדן אני בן 26, אני לא מטופל,ולא טופלתי מעולם.

מתמודד עם חרדות מתמשכות שכבר נמשכות זמן רב, אך לא טופלו כראוי.
    • לאחרונה החרדה החמירה, והופיעה תופעה של “פחד מהפחד” – כלומר, אני לא רק פוחד ממצבים, אלא מהאפשרות שיגיע שוב התקף או תחושת חרדה.
    • התחושות הפכו מגבילות מאוד את שגרת החיים, גורמות לו להרגיש תקוע במקום ואפילו להיכנס לייאןש ממש. כל פעם שזה קןרה אני הןלך אחורה בחיים שלי- מסתגר בחדר, ההורים מאד מאוכזבים ממני, ואני גם מאןכזב מעצמי. זה התחיל מהקורונה, כאילו המוח ״ננעל״ על תחושת החרדה, ריחוף כזה סחןרורת, וזהו, ואז אני תמיד מפחד מתי ״ הפעם הבאה״ ואז אני בלופ שלא נגמר, אני דורך במקום. אני מיואש באמת, אני כותב כרגע מהחדר שלי. והאמת שזה כבר מתחיל להימאס, ןהמצחיק הוא שכשטוב לי, אני מפחד יותר, כי ״ למה טוב״? מתי יגיו התחשוובת של החרדה? איך טוס׳ב? הרי זה זמני! מישהי מזדהה איתי? מהיכן להתחיל?

תשובה: חרדה/פאניקה תמידית
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 06/08/2025 07:59:40

שלום לך.

הקשיים שאתה מתאר אכן אופייניים ביותר למצבי חרדה, ולמעגל השלילי של "פחד מהפחד", אכזבה עצמית, הימנעות ופגיעה בדימוי העצמי.

לאור זאת, ולאור הקושי לשבור את ה"לופ" החרדתי, מומלץ לפנות לעזרה מקצועית בהקדם. 

טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא טיפול יעיל המביא להטבה תוך זמן קצר יחסית, מתוך התמקדות בדפוסי החשיבה וההתנהגות אשר יוצרים ומשמרים את החרדה, והקניית טכניקות לשינויים. 

אפשרות נוספת, אשר עשויה להביא לתוצאות טובות אך בדרך כלל לאט יותר, היא טיפול דינמי אשר מציע מרחב לחקירת הגורמים הלא מודעים העומדים בבסיס החרדה. בכך, הטיפול מסייע עם הזמן הן בהפחתת החרדה והן בחיזוק היבטים רגשיים ובין אישיים הקשורים בהתפתחות החרדה מלכתחילה. 

ניתן גם להיעזר בטיפול תרופתי להשגת הקלה בעוצמת החרדה, אך חשוב שטיפול מסוג זה ייעשה במקביל לטיפול פסיכולוגי, כך שניתן יהיה לשנות את הדפוסים האישיותיים-רגשיים

הקשורים בקשיים.

כל אחת מהאופציות טובה, אך חשוב לפנות לעזרה בהקדם.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

יזהר עירון

יזהר עירון

תל אביב - יפו
יעל רוזנשטיין-חלפון

יעל רוזנשטיין-חלפון

פרדס חנה-כרכור
ד"ר טלי שימקין

ד"ר טלי שימקין

רחובות
עינת עדן