<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י דנה ב - 14/07/2025 20:28:32

שלום, אני בת 57 שנים רבות מתמודדת עם עניין המשקל והאכילה שלי, ניסיתי הכל מהכל, דיאטניות, תוכניות שונות, טיפולים פסיכולוגיים, אימון אישי, תטא הילינג, אמא חטובה, חלי ממן, מאמנת לאכילה רגשית ופשוט כלום לא עוזר לי .
    בזבזתי כל כך הרבה כספים שיכולתי לקנות כבר בית...אני עם עודף משקל של 30 קילו, עושה ספורט, מאוד מודעת לעצמי ולדפוסי האכילה שלי, על פניו אני אוכלת אוכל בריא אבל כשבא הדחף אינני עוצרת. כל יום אני מבטיחה לעצמי שהפעם אני אוכל מסודר, יהיה בשליטה כשהדחף מגיע אבל זה חזק ממני. אני ממש רוצה להצליח לרדת במשקל אך מרגישה שכבר אין לי כוחות , אין ליאת הדרייב, ואין לי אמונה שאי פעם אצליח להגשים את החלום, לא טוב לי עם המשקל שלי, זה מכביד עליי ובטח גם לא טוב בגילי להיות במשקל עודף...למרות כל זה אני לא משלימה עם המצב הזה, מה אני יכולה לעשות כדי שסוף סוף משהו יעזור לי להגשים את החלום ולהצליח לשנות הרגלים ולרדת במשקל.

תשובה: לא מתמודדת עם נושא האכילה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 16/07/2025 08:06:51

שלום לך.

אני שומעת את התסכול והכאב, ואת המאמצים העצומים שהשקעת במאבק בנושא המשקל לאורך השנים. 

הסיבות לקושי בהנעת שינוי בנושא המשקל או לחלופין באימוץ עמדה אשר תאפשר לך לחיות בשלום עם עצמך ועם גופך, עשויות להיות מגוונות ועל כן אני מתקשה

להמליץ או להציע הכוונה מעבר לפנייה לטיפול פסיכולוגי אשר יאפשר בירור מעמיק של ה"בחירה" הנפשית במצב זה. לפעמים, בירור מסוג זה עשוי להניע שינוי גם אחרי 

שנים של מאבקים שלא הבשילו לכדי שינוי.

כמו כן, לא ברור לי מדברייך האם מדובר בעודף משקל עם או ללא התנהגויות האופייניות להפרעת אכילה (למשלף התקפי אכילה בלתי נשלטים). במידה ואכן יש התנהגויות מסוג זה,

חשוב במיוחד לפנות אל טיפול פסיכולוגי אצל איש מקצוע אשר מתמחה בתחום הפרעות האכילה ובאופן ספציפי בהתקפי אכילה (binge eating). 

לאור האמור, ממליצה לפנות להתייעצות עם איש מקצוע המתמחה בתחום ולנסות לברר יחד מהי ההתערבות הטיפולית המתאימה עבורך.

כך או כך, אל תתייאשי. שינוי נפשי תמיד אפשרי, בין אם יכוון לשינוי המשקל ובין אם ליכולת לחיות טוב יותר גם אם מה שלא מתאפשר.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

סלי כהן

סלי כהן

רמת גן
רוני סלונים

רוני סלונים

תל אביב - יפו
עדי נבון

עדי נבון

תל אביב - יפו
סילבי גרין