<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י טלי ב - 11/06/2025 20:12:30

שלום וברכה,
    אני נמצאת בטיפול מדהים, שמצריך המון המון אומץ. עברתי הרבה בחיים, וכיום אני עוסקת בניהול הוסטל לנערות חסרות עורף משפחתי. עבודה שמפגישה אותי המון עם הכאב האישי שלי.
    בפגישה האחרונה הגעתנו לנושא שלא נגענו בו, בעקבות סיטואציה שקרתה השבוע, כשיצאתי מהטיפול, הרגשתי מחוץ לדלת תחושה של ניתוק, לא יכולתי ללכת, וזו הייתה הרגשה מאוד מפחידה, פעם ראשונה בחיי שחשתי ככה, בדרך הביתה הרגשתי רע מאוד פיזית, בבית זה חלף, הצלחתי לבשל לכולם, וכשהתיישבתי לאכול, שוב חזרה התחושה הזו, זה היה מאוד מבהיל, וממש הייתי זקוקה להתקשר למטפלת שתרגיע אותי, אבל לא עשיתי זאת, חששתי מלחצות את הגבול. בבוקר שלחתי לה הודעה בווטסאפ, וברור שלא ציפיתי שתענה מיד, במיוחד ששוחחנו בתחילת הפגישה הקודמת, שאני מצליחה לאסוף את עצמי ולא לשלוח הודעות. וחשוב לי מאוד להדגיש ,שאני אף פעם לא עוברת את הגבול, והיא מאפשרת לי לשלוח בשעת הצורך, ולא עונה בשיח, שזה מעולה עבורי. אבל זה היה נורא!! וזה ממשיך. אני ממש לא יודעת אם בכוונה היא לא עונה, כדי ללמד אותי להתגבר לבד, או שעדיין לא הזדמן לה, אשוחח אתה בפגישה הבאה על התחושות, ונעבד אותם ביחד, אך הסברתי לה שזו פעם ראשונה לחוויה הזו ותחושות מאוד מאיימות. נשארתי מפוחדת ועצובה מאוד, זו הייתה הודעה כ"כ כנה ואמפתית וזועקת לעזרה.
    אשמח לעצתך.

תשובה: קושי
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 15/06/2025 08:24:23

שלום טלי.

נשמע שאת מאפשרת לעצמך, באומץ רב, להתמסר לתהליך הטיפולי, ונותנת גם לחלקים ולחוויות פחות ברורים, ידועים ומודעים לבוא לידי ביטוי.

בהתאם, את חווה הן בינך לבין עצמך והן ביחס למטפלת תחושות לא פשוטות, ומכאיבות.

את צודקת בכך שלב העניין הוא לשתף את המטפלת ולנסות יחד איתה להבין את משמעות ההתרחשות עבורך ומתוך כך גם לבדוק מה נכון עבורך ביחסים הטיפוליים.

בתוך הקשר, תוכלו להציע תשובה אישית המבוססת על הבנת התנועה הנפשית שמתרחשת אצלך כרגע. 

לכן, לצערי, אני לא בטוחה שכדאי שאציע הכוונה ברורה יותר של מה נכון וכדאי: מה שתבחרי, מה שנפשך תוביל אליו, הוא הדבר הנכון משום שהוא

זה שיניע את ההתרחשות בטיפול ובקשר, וכך יאפשר את העיבוד והעבודה הטיפוליים שנפשך מבקשת.

כך או כך, נשמע שאת מבינה היטב שמה שקורה כרגע הוא חלק מהטיפול, ושבעזרת עבודה טובה אפשר יהיה להפיק ממנו פירות של התקדמות וצמיחה.

מחזקת אותך בכך,

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

רון צ'אקיר

רון צ'אקיר

תל אביב - יפו
קרן נגלר

קרן נגלר

תל אביב - יפו
נופר שמש

נופר שמש

ראש העין