<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אורי ב - 24/05/2025 12:53:12

שלום
    מתמודדת עם דכאון עמיד כבר שנים, מטופלת תרופתית.
    בזמן האחרון המחשבות האובדניות התגברו מאוד.
    נמצאת בטיפול דינמי פרטי כשנה, אבל הקשר עם המטפלת לא מרגיש קרוב. מעולם לא פניתי אליה בין הפגישות ולדעתי פניה כזאת לא תתקבל בברכה (היא מאוד מקפידה על הסטינג). מנסה גם למתן את השיח על המחשבות האובדניות מולה, כי זה סתם מעורר בה לחץ ולדעתי היא לא תרצה לטפל בי אם תהיה מודעת למצבי.

מה אפשר לעשות כדי לווסת בין הפגישות? אני מרגישה שאני מוכנה לסיים את החיים, מותשת מהניסיון לתפקד תוך כדי המלחמה והדכאון. פשוט לא רוצה לפגוע במשפחה.

תשובה: ויסות מחשבות
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 25/05/2025 16:31:21

שלום לך.

אני מצטערת לשמוע על עוצמות הקושי והייאוש, ועל הבדידות שאת בוודאי חשה כאשר את מתמודד לבד עם המחשבות האובדניות.

מצבי דיכאון אכן מביאים לעתים למחשבות על מוות, ולא פעם נקודות משבר אלו הן גם נקודות מפתח לשינוי. לכן, חשוב במיוחד שתשתפי

את המטפלת במצבך למרות הקושי והחשש. מטפלים הם בעלי ידע וניסיון בליווי והתמודדות עם מחשבות אובדניות ולכן אין סיבה שהמטפלת

תפסיק את הטיפול בעקבות שיתוף מסוג זה ולהיפך- סביר להניח שכל עוד את לא משתפת אותה בעוצמת הקושי, משהו בקשר נותר מרוחק ומקשה 

על שתיכן למצות את התהליך הטיפולי ובהתאם, דווקא שיתוף כנה יכול להביא להתקרבות ולהגברת האפקטיביות של הטיפול.

במקביל, אני מציעה לך לפנות לעמותת מש"ה- מילים שעושות הבדל- זוהי עמותה המציעה ליווי ללא תשלום לאנשים במצבים אובדניים ואני מאמינה שיכולו לסייע לך

בצורה משמעותית, בין היתר סביב ההתלבטות האם לשתף את המטפלת.

כך או כך, חשוב שלא תישארי לבד עם המחשבות על המוות. גם אם כרגע את מרגישה כאילו הגעת למבוי סתום, ישנם כיום נתיבים רבים לסיוע ולטיפול,

והצעד הראשון הוא לשים את הדברים על השולחן מול המטפלת ו/או בעמותת מש"ה.

אל תוותרי. 

אשמח לשמוע ממך בהמשך, ולהתעדכן האם הצלחת לשתף אדם נוסף.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

מיכל טרן

מיכל טרן

תל אביב - יפו
מעין אביטל

מעין אביטל

מודיעין-מכבים-רעות
אמיר לוי

אמיר לוי

תל אביב - יפו
נטלי יעל נור