<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י עמליה ב - 20/05/2025 21:52:52

שלום,
    אני בת 40, בזוגיות ארוכה (נשואה כעשור) ללא ילדים. לאורך השנים סובלת מדיכאון וחרדות, מטופלת לתקופות. לפני כשנה פניתי לטיפול דינמי על רקע דכאון שהחריף. חזרתי גם לטיפול תרופתי. המטפלת עושה הכל נכון, מקצועית מאוד, אבל אני מרגישה שמצבי רק מחריף. אני מוצפת בתחושות חוסר מוצא ובמחשבות אובדניות. מאבדת משקל ולאחרונה אובחנתי גם עם הפרעת אכילה. אני מרגישה שהטיפול מכביד עלי, נפשית וכלכלית. שהוא לא עוזר. כבר מספר פגישות שאני מנסה להפסיק אבל נסוגה ברגע האחרון, כי אני מרגישה כל כך לבד. ברור לי שלא אפנה לטיפול אחר אם אפסיק, כי כבר אין לי כוחות לנסות שוב. אני במצב נפשי לא טוב. אין לי כוחות לפנות, להיחשף שוב, לנסות להיפתח. המטפלת מודעת לתחושתי שהטיפול רק מזיק לי, אבל מתקשה גם היא להפסיק את הטיפול. מה אפשר לעשות?

תשובה: מיואשת
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 21/05/2025 12:21:27

שלום עמליה. 

אני מצטערת לשמוע על התחושות הקשות, ועל העייפות מהתהליך הטיפולי ויחד עם זאת, נשמע לי

שחשוב שלא לוותר כרגע על עזרה מקצועית אלא לחשוב, עם המטפלת, מה משמעות ההחמרה, ומתוך כך למצא גם את 

הדרך הטיפולית הנכונה עבורך.

למשל, החמרה במהלך טיפול היא לפעמים "ירידה לצורך עלייה" הנדרשת כדי שהנפש תעבד את התהומות והמקומות הקשים.

במקרים אחרים, ההחמרה היא דרכה של הנפש לאותת על צורך במסגרת טיפולית אינטנסיבית יותר (למשל, הגעה פעמיים בשבוע),

או במעורבות ותמיכה רבות יותר מבן הזוג/המשפחה.

יתכן וזיהוי והבנה של מקור ההחמרה יביאו גם להקלה מסוימת שתנבע מהכך שהנפש "תחוש" יותר מובנת, וגם למציאת מהלך/מסגרת טיפול 

אשר יתאימו יותר לצרכייך.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

עמית דגן

עמית דגן

תל אביב - יפו
יעל רוזנשטיין-חלפון

יעל רוזנשטיין-חלפון

פרדס חנה-כרכור
רעות פופקין

רעות פופקין

תל אביב - יפו