<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אבי ב - 24/04/2025 18:24:52

ערב טוב,

במקום העבודה שלי התחילה לעבוד מישהי מעל גיל 45 שעוברת קשיים חברתיים.
    יצא שהתקרבנו ואני היחיד שממש מדבר איתה והיא כל יום מספרת לי שמתנהגים כלפיה בצורה לא יפה. אני שמתי לב שהיא "עושה עניין" מדברים פעוטים ומה שעבור האחרים נתפס ככלום אצלה זה סוף העולם, ברמה שהיא עושה להם פרצופים ומגיבה בצורה הפגנתית. התחושה שלי שאולי התפיסת מציאות שלה בעייתית או שהיא סובלת מפגיעות יתר.
    אני כל הזמן תומך בה ומנסה להגיד לה שלא תעשה עניין מהדברים, אבל יש לי הרגשה שיש משהו מעבר כי אני רוצה לעזור לה (לא דיברתי על הנושא ולא רוצה לשאול שאלות מיותרות שיפגעו בה או יגרמו לאי נוחות).

השאלה שלי היא האם יש בסיס לתחושה שלי?
    אני כן רוצה לכוון אותה ולעזור לה אבל כאמור, יש לי חשש שמדובר על משהו מעבר לבעיה של השתלבות רגילה. אשמח לטיפים איך אפשר לעזור לה

תשובה: שאלה לגבי הפרעה בתפיסת המציאות
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 28/04/2025 12:02:19

שלום לך.

אנשים מסוימים אכן חווים קושי ביחסים בין אישיים ובהשתלבות החברתית מאחר והם מתקשים לפרש סיטואציות חברתיות באופן מדויק,

ועל כן חווים גם סיטואציות יומיומיות או פשוטות יחסית באופן מועצם, הגורם להם סבל, תסכול וכאב. 

קשיים אלו נובעים בדרך כלל מקשיים רגשיים שונים- הפרעות קשב וריכוז, חרדה ודיכאון, חוויות עבר שליליות ביחסים משמעותיים ועוד.

עצם התמיכה שלך ונכונתך ליצור קשר היא תמיכה חשובה, ויתכן ותוכל לסייע לה אם תאזן בתגובותיך בין הכרה בכאב שלה לבין הצעת זווית ראייה אחרת לסיטואציה.

כמו כן,  אם וכאשר תתקרבו יותר, אולי תוכל לומר לה בעדינות משהו על האופן בו תגובותיה מחריפות את המצב ועל כך שלאור הפגיעות והרגישות הגבוהות שלה,

יתכן וכדאי לשקול פנייה אל טיפול פסיכולוגי.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

נואי מלכה

נואי מלכה

רמת השרון
סיון חולי

סיון חולי

באר יעקב
ג'יהאן סלימאן

ג'יהאן סלימאן

בועיינה-נוג'ידאת
אורנה אור