<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י נ ב - 22/04/2025 07:42:08

היי,

אני מטופלת כשנה באופן פרטי בטיפול דינמי, לאחרונה אובחנתי עם הפרעת אכילה. לאחר האבחנה המטפלת שלי נרתעה והציעה שאפנה למערכת הציבורית או למסגרת מחזיקה יותר ממה שהיא יכולה להציע (יש לנו סטינג של פעם בשבוע, ללא תקשורת בין הפגישות, אני לא מרגישה צורך ביותר מכך).

מבחינה פיזית, ניסיתי לאזן את התפריט אצל דיאטנית והbmi שלי כרגע נמוך אבל בטווח הנורמה.

מערכות ציבוריות מציעות פתרון אשפוזי (נניח אשפוז יום) שלא מותאם למצבי (אני עובדת במשרה מלאה, נשואה) ולדעתי גם לא יקבלו אותי.

לתחושתי המטפלת הנוכחית לא תרצה להמשיך איתי והאמת שתחושת הדחייה קשה לי וגורמת לי לרצות בעצמי להפסיק להגיע.
    אני מרגישה שמאז האבחנה נפלתי בין הכיסאות, מצד אחד מטפלים נרתעים ממנה ולא רוצים לקחת אחריות בפרטי ומצד שני המערכת הציבורית מותאמת יותר למקרי קיצון. האם יש אפשרות להתמודד לבד, ללא טיפול?

תודה

תשובה: בין הכסאות
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 24/04/2025 11:26:59

שלום לך.

אני יכולה לדמיין את תחושת הדחייה, אך חשוב לשים לב שככל הנראה הכוונתה של המטפלת נובעת מהחשש שלה מהידרדרות במצבך וממתן טיפול שאינו טוב דיו,

ולא מחוסר רצון בך ובקשר איתך.

כך או כך, הפרעת אכילה היא הפרעה המצריכה טיפול נפשי ונוטה להחמיר עם הזמן, כך שלמרות הקושי, אני מציעה לא לוותר על טיפול.

ניתן לפנות למטפלת המתמחה בטיפול בהפרעות אכילה וכמו כן, בהחלט קיימות מרפאות להפרעות אכילה המותאמות לאנשים שאינם זקוקים לאשפוז יום

תוכלי לעיין בקישור הבא לאיתור מרפאה המתאימה לצרכייך:

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

עמית רמן

עמית רמן

תל אביב - יפו
קרן נגלר

קרן נגלר

תל אביב - יפו
שרון סלעי

שרון סלעי

זכרון יעקב