<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י טליה ב - 25/02/2025 17:17:27

אני רווקה בת 32
    לפני כחודש חזרתי לקשר על האקס.
    נפגשנו פעמיים.
    פעם אחת טיילנו בים והלכנו לאכול, דיברנו, פתחנו קצת את הלב. דייט שני היה לו יום הולדת והייתי באזור שלו והצעתי ללכת לבאולינג ולהנות.
    אנחנו מתכתבים, מדברים, הוא מדבר על לבוא לבקר אותי (אנחנו גרים בערים שונות), יש תקשורת נחמדה.
    לפני כשלוש שנים היינו בקשר און-אוף במשך כמה חודשים. הכרנו בתקופת הקורונה כשהוא היה סטודנט ואני הייתי אחרי זוגיות לכן זה התחיל כסטוץ והתגלגל לרגשות.
    כשנפגשנו עכשיו בדייט הראשון אני פרקתי קצת את הלב, געגוע והוא היה שם והכיל.
    הוא אמר שהוא בעצמו חושב על לחזור אבל שכבר ניסינו וזה לא הצליח. יש לנו קצב שונה- הוא צריך שדברים יתקדמו לאט, הוא לא יתמסר בקלות אבל אני לא מצליחה להבין מה אני אמורה לעשות. הוא אומר שזוגיות מתפתחת בצורה אורגנית ואני מסכימה, אבל יש גם תקשורת ותאום ציפיות. הוא מתקשה מאד לדבר על זוגיות וכשהכרנו הבנתי שכל קשר שלו נגמר בעקבות בעיות מחוייבות. אני מצד אחד אוהבת מצד שני לא רוצה להרגיש שאני אהיה כל החיים על חבל דק. אני בעצמי בחורה מושכת, משגשגת וכבר בת 32.
    אני תוהה איך לפעול מולו, כמה זמן לגיטימי לנסות ולבדוק. לפעמים נדמה שהוא מסוג הגברים שצריך קצת להסביר להם הכל. הוא גדל בבית דתי ולא נחשף להמון דברים עד גיל 27

תשובה: להתנהל בתוך הסיטואציה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 27/02/2025 08:53:51

שלום לך.

השאלה כמה זמן נכון וכדאי להשקיע בקשר היא שאלה מורכבת ואישית אשר למרבה הצער, אין לה "מתכון" או לוח זמנים ברור.

זוהי החלטה הנוגעת למידה בה יש התקדמות, לצרכים, לאיכות הקשר שטרם הפרידה ולגורמים נוספים. 

מאחר ואת מעלה כאן את השאלה, אני יכולה רק לתאר לעצמי שהיא נובעת ונוגעת לא רק לקשר הספציפי, אלא מייצגת עיסוק רחב יותר

בסוגיות הנוגעות לזוגיות, לבניית קשר וליחסים. לאור זאת, אני מציעה לשאול את עצמך האם יש קושי בתחום הזוגי ואם כן, לשקול פנייה לטיפול פסיכולוגי בו תוכלי לברר יותר לעומק מה מניע אותך הן בדינמיקה הנוכחית והן במערכות יחסים באופן כללי. על בסיס זה, תוכלי לקבל החלטות באופן נכון ומעמיק יותר.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

יעל רוזנשטיין-חלפון

יעל רוזנשטיין-חלפון

פרדס חנה-כרכור
מיכל חן

מיכל חן

חדרה
שמעון ליאקחוביצקי

שמעון ליאקחוביצקי

תל אביב - יפו
סילבי גרין