<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אתי ב - 02/01/2025 04:30:32

היי, בני בן 26, פוסט טראומתי כתוצאה מאלימות משטרתית שאירעה לפני כ 7 שנים, מסתגר בבית וברמת תפקוד נמוכה על אף הפוטנציאל. במהלך השנים טופל על ידי פסיכולוגים/פסיאטרים, כדורים ועוד שיטות טיפול, ללא הצלחה מרובה..
    כיום פיתח הפרעת אכילה קשה, רעב ומתוסכל, כאבים פיזיים מעצם חוסר היציאה והשהיה במיטה/בית, תסכול וייאוש ממצבו, לא רואה תכלית קיומית, חש נבגד ומופקר על ידי הקרובים אליו (משפחה וחברים), לא מסוגל לצאת להיבדק ורופאים מקצועיים אינם מגיעים הביתה על מנת לסייע לו, בתחושתו על אף כל המאמצים שעושה, כגון לימוד עצמי של דרכי התמודדות והמוטיבציה הרבה, עדיין לא מצליח להיטיב את מצבו. לצערי הרב, אני לא פונקציה שיכול לפנות אליה בעת משבר, בתחושתי ועל סמך מה שקורה,כל דבר שאגיד, מפעיל ומעלה אצלו טריגר והשיחה מסתיימת בסערה גדולה כאשר במהלכה הוא יפגע בעצמו ויגיב בהתקף זעם נוראי.
    חוסר האונים של שנינו בסיטואציות הללו הינו עצום ואני תוהה, למי ניתן לפנות על מנת להקל את סבלו ובכלל אחרי פרק זמן כל כך ארוך, ולאחר שניסינו באמת הרבה מאד, מטיפולים קונבנציונלים, דרך טיפול ביתי, פרטי וקהילתי, שאגב האכזבה והצלקות שכל טיפול כזה שלא צלח הותיר, לא ממש גורם לרצות שוב לקוות ולהתאכזב, למי ניתן לפנות ומה אפשר לעשות כדי להציל בחור מהמם מחיי הסבל והגהנום שחווה עכשיו ולהחזירו לחיים מתפקדים?

תשובה: עצה מקצועית
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 05/01/2025 14:11:03

שלום לך.

את מתארת מצב מורכב וניסיונות טיפוליים רבים, ונשמע שהכוחות והמוטיבציה של בנך לעזור לעצמו מוגבלים. 

לאור זאת, יתכן וכרגע הדרך היחידה להתחיל ולהניע את השינוי היא דרככם, ההורים ובני המשפחה.

לאור זאת, מציעה לבדוק שני כיוונים טיפוליים המתמקדים במערך המשפחתי, מתוך תקווה שהתנועה במערך המשפחתי תייצר בסופו של דבר גם שינוי אצל האדם עצמו.

כיוון אחד הוא עמותת מילם אשר מציע הדרכה והכוונה לבני משפחות של אנשים המתמודדים עם קשיים נפשיים מסוגים שונים. הכיוון השני הוא המרכז להעצמה הורית 

של פרופ' חיים עומר אשר מציע טיפול ב"תלות תובענית" של ילדים בוגרים המתקשים לנוע לעבר חיים עצמאיים (גם אם במסלול שיקומי, בשלב זה). 

קשה לי להציע הכוונה מדויקת יותר מבלי להכיר לעוקמ את המקרה והמצב, אך נדמה לי שאחד מכיוונים אלו יכול להציע כיוון שונה מזה שניסיתם עד כה 

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

מיכל טרן

מיכל טרן

תל אביב - יפו
סיון חולי

סיון חולי

באר יעקב
לידור גולדנברג

לידור גולדנברג

רמת גן
גל עוגן שכטר