<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אנונימי ב - 01/01/2025 15:32:24

אני בטיפול פסיכולוגי כבר יותר משנתיים, אני חושב שיש לי קשר אפקטיבי עם הפסיכולוגית שלי, אך יש בעיה מחזורית שלעתים היא ממש עייפה בטיפול. זו בעיה שחוזרת על עצמה כבר המון המון זמן. לא העלתי את זה בפנייה אחרי הרבה התחבטות ביני לבין עצמי ובפגישה האחרונה בנינו היא אמרה לי שהיא ״כל הזמן מחכה שאעלה את זה״. על כן, החלטתי לדבר איתה על זה בפגישה הבאה.

במהלך הטיפול היא העירה בעצמה על הנושא הזה, ואמרה שאני בשום פנים ואופן לא אחשוב שאני משעמם אותה, או משהו כזה ובכל פעם שהיא העלתה את זה שיכנעתי את עצמי שהיא לוקחת את זה לתשומת ליבה ומטפלת בזה, שכן זה תחת האחריות שלה בסופו של דבר, בדיוק כפי שלהימנע מאיחורים (ככל שאפשר) זה תחת האחריות שלי, זה חלק מכללי המסגרת כל הטיפול, מאיך שאני מבין את זה. מאז שהיא העלתה את זה, אני פשוט כל הזמן חושב על זה. כאמור, אני אעלה את זה בפגישה הבאה, אבל מה יכולה להיות הסיבה לדבר כזה?

כל זה הזמין אותי לתהות מדוע לא הערתי לה על זה קודם לכן, כך שאני מניח שזו ברכה במקום מסוים, אך כעת אני ממש מוטרד בנוגע למה הן הסיבות מהן דבר כזה יכול לקרות, וממה זה יכול לנבוע. זה מאוד מטריד אותי כעת.

שלום לך.

כפי שאתה מתאר, הסיטואציה שהתעוררה מול המטפלת מעוררת בך שפע של תהיות, מחשבות והשערות. 

על אף שאתה צודק בכך שאחריותה של המטפלת להגיע לטיפול פנויה וקשובה, התחושות והמחשבות המתעוררים בך בנוגע לכך

הם חומר טיפולי בעל ערך רב, שעשוי לאפשר התקדמות משמעותית בטיפול דרך חקירה של היבטים פחות מודעים של חוויתך.

לכן, אני מציעה להעלות בטיפול את כל השאלות ששאלת כאן- ושהתשובה עליהן היא אישית לך- ולבחון יחד לאן יוביל אתכם השיח הטיפולי, ומה תוכל ללמוד מחוויתך והתנהלותך מול המטפלת על כלל החוויה וההתנהלות שלך בקשרים בין אישיים.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

טל גולד

טל גולד

גבעת שמואל
אורה חייט

אורה חייט

עפולה
נטלי יעל נור

נטלי יעל נור

כפר סבא
ורד קרה