<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אוריה ב - 01/01/2025 07:25:07

שלום, אני בת 58 מאז היותי נערה ועד היום אני סובלת מאכילה רגשית ומשקל עודף.. ניסיתי כל כך הרבה טיפולים..פסיכולוגים, דיאטניות, תטא הילינג, תת מודע, אמא חטובה, אמא בג'נס, חלי ממן, NLP ואני לא מצליחה לשחרר את עניין אכילה רגשית והמשקל. אני אישה מאוד מודעת לעצמי ולדפוסים שלי ומרגישה תסכול גדול שאינני מצליחה לממש את החלום שלי ולהצליח בנושא! אני מודעת לזה שאינני צריכה את עודף המשקל ואת האוכל ובכל זאת שנים סביב הנושא וחיפוש אחר פתרונות של צלחו.
    הייתי שמחה לדעת לאן נכון לי לפנות כדי לעשות סוף סוף עבודה אמיתי ומעמיקה שתגיע לשורש האמיתי של "הבעיה" ואוכל לפתור אותה. תודה

תשובה: מחפשת טיפול מתאים-עובדת עצות
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 01/01/2025 16:24:19

שלום אוריה. 

איני יודעת מה כוונתך ב"אכילה רגשית" ועל כן מתקשה להמליץ באופן מדויק.

אם מדובר בדפוסי אכילה הכוללים הקאות, צום, התקפי אכילה וכד', כדאי לפנות למרפאה להפרעות אכילה אשר הטיפול בה כולל גם אכילה במרפאה עצמה, בכדי לקבל עזרה בשינוי הרגלי האכילה. במידה ודפוס האכילה אינו כולל התנהגויות מסוג זה אלא "רק" קושי בשמירה על הרגליים אכילה בריאים, אני מציעה לנסות לפנות לטיפול בגישה קוגניטיבית התנהגותית אשר יסייע לך לזהות דפוסי חשיבה והתנהגות אשר משמרים הן את קשיי האכילה והן את הסבל סביב הנושא. יתכן ו"ריכוך" בכל אחד מאספקטים אלו יקל עלייך משמעותית.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

תמר טלמור כהן

תמר טלמור כהן

תל אביב - יפו
נופר שמש

נופר שמש

ראש העין
יעל רוזנשטיין-חלפון

יעל רוזנשטיין-חלפון

פרדס חנה-כרכור
אורן מניקס