09.05.25
צוות בטיפולנט
מרפאות ויחידות לטיפול בהתמכרות הן מסגרות אמבולטוריות המציעות מענה טיפולי מקיף להתמודדות עם התמכרות לחומרים פסיכואקטיביים או להתנהגויות ממכרות.
המרפאות מספקות טיפול תרופתי תומך גמילה לצד התערבויות פסיכו-סוציאליות המטפלות בגורמים הרגשיים, הקוגניטיביים והחברתיים המשמרים את הפרעת ההתמכרות. במרפאות אלה מתקיימים טיפולים המותאמים לשלב ההחלמה בו נמצא המטופל ולסוג ההתמכרות. מעבר לכך, המרפאות מציעות תמיכה והדרכה למשפחתו של המטופל, ולעיתים מסייעות גם כשהוא אינו מעוניין להגיע לטיפול.
מענים נוספים לטיפול בהתמכרויות
• קווי חירום למתמודדים עם התמכרויות >>
• מרכזי אשפוז לגמילה פיזית >>
• קהילות טיפוליות ומרכזים לטיפול בהתמכרויות >>
• מטפלים עצמאיים בתחום הטיפול בהתמכרויות >>
מרפאות לטיפול תרופתי תומך גמילה מחומרים פסיכואקטיבים
תהליך גמילה מחומרים פסיכואקטיבים מלווה בתסמיני גמילה פיזיים ונפשיים משמעותיים, שללא טיפול מתאים עלולים להוביל לחזרה לשימוש בסם. המרפאות לטיפול תרופתי תומך גמילה מתמחות בהתמודדות זאת, באמצעות שילוב של טיפול תרופתי ייעודי (כגון מתדון או בופרנורפין) , יחד עם מעטפת טיפולית פסיכו-סוציאלית.
הטיפול התרופתי מסייע להפחית את עוצמת תסמיני הגמילה ומקל על הכמיהה לשימוש בסמים. מרפאות אלו מפוקחות על ידי משרד הבריאות ומופעלות על ידי צוות רב מערכתי.
הטיפול במרפאות מיועד לאנשים מכורים לחומרים פסיכואקטיבים שהינם בעלי יכולות התמודדות גבוהות ובעלי רשת תמיכתית חברתית ומשפחתית, המסוגלים לעבור תהליך גמילה שלא במסגרת פנימייתית (אשפוזיות). המסגרת הטיפולית דורשת הגעה יום יומית אל המרפאה. ניתן לפנות למרפאות באופן ישיר. בתהליך הקבלה יש להצטייד במכתב מרופא משפחה, ובמידת הצורך ידרשו בדיקות מעבדה. העלות נקבעת בהתאם לדרישת כל מרפאה.
טיפול ושיקום במסגרת משרד הרווחה
משרד הרווחה מפעיל מערך של יחידות אמבולטוריות לטיפול ושיקום המתמודדים עם התמכרויות, הפועלות במסגרת המחלקות לשירותים חברתיים ברשויות המקומיות. היחידות מציעות מענה טיפול הוליסטי המתמקד הן בהיבטים הפסיכולוגיים של ההתמכרות והן בשיקום חברתי-תעסוקתי.
טיפול עבור בוגרים
עבור: גברים ונשים מעל גיל 18 המתמודדים עם התמכרות לחומרים פסיכו-אקטיביים או התנהגויות ממכרות, כולל מטופלים המסתייעים בתרופות תומכות גמילה או שאובחנו בתחלואה כפולה, וכן נפגעים עקיפים
מיקום: ברשויות המקומיות ברחבי הארץ
עלות: השירות כרוך בהשתתפות עצמית של 50 ש״ח לחודש
טיפול עבור נוער
עבור: בני נוער בגילאי 12-18 עם התמכרות לחומרים פסיכו-אקטיביים או התנהגויות ממכרות, בדגש על בני נוער המוגדרים בסיכון או ללא עורף משפחתי
מיקום: ברשויות המקומיות ברחבי הארץ
עלות: ממומן על ידי משרד הרווחה, ללא השתתפות עצמית
מרפאות המספקות מענה טיפולי ייחודי ומותאם לסוגים שונים של התמכרויות, עם התמחות בתחומים ספציפיים כמו תחלואה כפולה או אוכלוסיות ייחודיות. המרפאות מפעילות צוותים רב-מקצועיים.
המרכז הישראלי להתמכרויות (ICA) - ביה״ח לב השרון
המרפאה להתמכרויות ותחלואה כפולה בהנהלתו של פרופ׳ שאול לב-רן מספקת מענה אינטגרטיבי, רב-מערכתי, למגוון המצבים, התופעות והבעיות האופייניים להתמכרויות ולהפרעות פסיכיאטריות נלוות. הטיפולים מתקיימים פעם בשבוע, למעט ייעוץ פסיכיאטרי המתקיים לפי שיקול הפסיכיאטר המטפל. ניתן לפנות גם בטופס הפניה לטיפול במרפאה.
עבור: גברים ונשים מעל גיל 18 המתמודדים עם שימוש בחומרים או התנהגויות ממכרות ומעוניינים בטיפול
מיקום: נתניה - אזור התעשייה פולג, ברחוב הצורן 2, (פינת רחוב המחשב 8), מתחם A, קומה 2
עלות: טופס 17 התחייבות מקופ״ח. לחילופין, מזומן או ביט במחירון הבא: אינטייק ₪180, מעקב ₪50, קבוצה ₪50, פרטני ₪100 ומשפחתי או זוגי ₪100
נטע, מרפאת נוער לטיפול בהתמכרויות (ICA)
מרפאה ייעודית לבני נוער המתמודדים עם התמכרויות בהנהלתה של היילה רבה נפתלי. הטיפול במרפאה כולל טיפולים פרטניים, קבוצתיים ומשפחתיים, הדרכת הורים, טיפול בהפרעות פסיכיאטריות נלוות. כמו כן, מתקיים שיתוף פעולה עם גורמי חינוך וטיפול נוספים. המרפאה מופעלת על ידי צוות רב-מערכתי. ניתן לפנות גם בטופס הפניה לטיפול במרפאה.
עבור:בני נוער בגילאי 14-17 המתמודדים עם שימוש בחומרים ומעוניינים בטיפול
מיקום: נתניה - אזור התעשייה פולג, ברחוב הצורן 2, (פינת רחוב המחשב 8), מתחם A, קומה 2
עלות: הטיפול בעלות מסובסדת
עמותת אפש״ר - היחידה לטיפול בהתמכרויות
העמותה מפעילה מרכזים טיפוליים לנפגעי התמכרויות, כגון הימורים, קניות, עבודה, שימוש יתר באינטרנט ועוד. העמותה מציעה טיפולים פרטניים וקבוצתיים למתמודדים עם התמכרות ובני משפחותיהם
מיקום: אורלוזרוב 1, רמת גן. בנוסף - שלוחות טיפוליות ברחובות, בירושלים ובראש פינה
עלות: 300 ש״ח למפגש, אך ישנם אפשרויות סבסוד רחבות, במיוחד עבור התמכרות להימורים
עמותת מיל״ה - המרכז הישראלי להימורים
מרכז המנוהל על ידי ד"ר אמנון מיכאל לטיפול בהימורים מציע איבחון וטיפול לבעיית ההימורים למהמר ולבני משפחתו. במרכז מספקים טיפולים פרטניים, קבוצתיים, משפחתיים, ייעוץ פסיכיאטרי וליווי על ידי מדריכים
מיקום: המרכז פועל בערים ת״א, חיפה, ב״ש, כרמיאל ונתניה
עלות: 300 ש״ח לחודש הכולל טיפול פרטני, קבוצתי ומשפחתי
ת״א: 054-4295549

ב״ש: 08-6238878

כרמיאל: 04-8598705

נתניה: 054-9969221

‘מַצְפֵּן’ תוכנית טיפול ייעודית למכורים למין – צרכני שירותי זנות
במסגרת יחידות הטיפול ״מפגשים״ במרכז הטיפול בהתמכרויות ״רטורנו״, פועלת תוכנית קצרת מועד של כשישה חודשים לטיפול בהתמכרות למין במימון ושיתוף משרד הבריאות. יש צורך לעבור ריאיון קבלה ובבדיקת התאמה
מיקום: במרכז 'מפגשים' של רטורנו, בית שמש
עלות: במימון משרד הבריאות
שימו לב, במרפאות המופיעות מעלה מספקים טיפול משפחתי, זוגי והדרכת הורים למשפחות המתמודדים עם התמכרות. ב״מילם״ מספקים ייעוץ ותמיכה ייעודיים למשפחות.
מילם, עמותת ״אנוש״ – מרכז ייעוץ למשפחות מתמודדים
מרכזי הייעוץ למשפחות מציעים תמיכה, ייעוץ, מידע והכוונה למשפחות המתמודדות עם מחלה נפשית של אחד מבני המשפחה. השירותים הנכללים במרכזים: פגישות פרטניות תמיכתיות, ליווי על ידי בן משפחה אחר בעל ניסיון אישי, קבוצות המיועדות למשפחת המכור, ייעוץ משפטי, סיוע במיצוי זכויות וכו׳.
מיקום: רחבי הארץ - כרמיאל, חיפה, נתניה (דוברי אמהרית), תל אביב, וירושלים.
עלות: השירותים במילם ניתנים ללא תשלום וללא צורך בהכרה של המתמודד בביטוח לאומי או סל שיקום.
מוזמנים לכתוב לנו באימייל על מידע עדכני נוסף