תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

ייעוץ קריירה

בין אם נרצה בכך ובין אם לא, הקריירה ממלאת חלק משמעותי בחיים של מרביתנו: אנחנו מבלים שעות רבות מהיום במקום העבודה, רבים מהקשרים החברתיים שלנו מתנהלים במקום העבודה וחלק משמעותי מהאופן בו אנו מגדירים את עצמנו קשור בקריירה שבחרנו (למשל, חישבו כמה מהר עולה השאלה "אז מה הוא עושה?" כאשר אנו שומעים שמכר/ה שלנו החל/ה לצאת עם בן/בת זוג חדשה/ה). בהתאם למרכזיותה של הקריירה בחיינו, משברים, קשיים או תחושות של תקיעות בתחום הקריירה מביאים לא פעם לתסכול וקושי. במצבים אלו אנשים רבים בוחרים לפנות אל ייעוץ קריירה.

קרא עוד ...

אנשי מקצוע בתחום ייעוץ קריירה

<<  לרשימה המלאה

מאמרים בתחום ייעוץ קריירה

ייעוץ קריירה
חמש דרכים להשגת מטרות אישיות
ייעוץ קריירה
לא חייבים להרגיש שחיקה- טיפים ועצות להתמודדות נכונה
לא חייבים להרגיש שחיקה- טיפים ועצות להתמודדות נכונה
ייעוץ קריירה
איך תהפוך את מקום עבודתך לנעים ומשמעותי יותר?
איך תהפוך את מקום עבודתך לנעים ומשמעותי יותר?
ייעוץ קריירה
במבחן הזה אין מועד ב' - כיצד יוצרים רושם ראשוני חיובי?
ייעוץ קריירה
לא חייבים להרגיש שחיקה- טיפים ועצות להתמודדות נכונה
התמודדות עם לחץ בעבודה
ייעוץ קריירה
למה אחרים מרוויחים יותר ממני?
למה אחרים מרוויחים יותר ממני?

ייעוץ קריירה- למי זה מתאים?

ייעוץ קריירה מתאים לאנשים אשר חווים חוסר שביעות רצון מתפקודם התעסוקתי ו/או מבחירותיהם התעסוקתיות. באופן ספציפי, ייעוץ קריירה יכול להתאים במקרים הבאים:

קושי בבחירת התחום התעסוקתי: אחד הנושאים השכיחים המביאים אנשים לפנות אל ייעוץ קריירה הוא קושי בבחירת מסלול קריירה. בהקשר זה ייעוץ קריירה מתאים הן לאנשים אשר נמצאים בתחילת הדרך התעסוקתית (חיילים משוחררים, סטודנטים החווים ספקות לגבי התחום בו בחרו) והן לאנשים אשר כבר נמצאים בתוך מסלול קריירה אך מעוניינים בשינוי שטבעו עדיין אינו ברור להם.

שינוי קריירה: חלק מהאנשים המצויים בתוך מסלול קריירה מסוים מחליטים בשלב מסוים כי הם מעוניינים בשינוי אך מתקשים להוציא אותו לפועל. ייעוץ קריירה מסייע במקרים אלו מאחר והוא מאפשר לאתר אלטרנטיבות תעסוקתיות, לזהות את המכשולים המונעים מהאדם ללכת במסלול החדש שבחר ולבחור את הדרך התעסוקתית המתאימה ביותר עבורו.

קשיים תפקודיים בתחום התעסוקתי: ייעוץ קריירה מתאים לאנשים אשר אינם מרוצים מרמת התפקוד שלהם בתחום התעסוקתי. למשל, ייעוץ קריירה מתאים לאנשים אשר מוצאים את עצמם מחליפים מקומות עבודה או מפוטרים מעבודות לעיתים קרובות, לאנשים המרגישים שקשריהם התעסוקתיים רוויים קונפליקטים וקשיים ולאנשים אשר חשים כי אינם מוערכים ומקודמים בהתאם ליכולותיהם המקצועיות.

חוסר שביעות רצון ותחושת תקיעות: ייעוץ קריירה מתאים לאנשים אשר חשים כי אינם מסופקים מהקריירה שלהם עקב תחושת מיצוי, שעמום, שחיקה או תקיעות. במקרים אלו ייעוץ קריירה מאפשר לזהות את גורמי הקושי ולבחור כיצד להתמודד עמם. למשל, במסגרת ייעוץ קריירה הנועץ יכול להבין כי הוא מעוניין בשינוי קריירה ולהחיל לחקור מהו הכיוון החדש שמתאים לא או לחלופין- להבין כי למעשה הוא אינו מעוניין בשינוי קריירה אלא בשינוי סביבתם עבודה, "הגדלת ראש" ולקיחת פרויקטים נוספים או שינוי האיזון בין החיים הפרטיים לחיים התעסוקתיים.

ייעוץ קריירה – איך זה עובד?

ייעוץ קריירה הוא התערבות ייעוצית קצרת מועד אשר יוצאת מהנחה כי הקריירה היא חלק מרכזי בחיינו. בהתאם, ייעוץ קריירה יוצא מהנחה כי בחירת או שינוי קריירה היא צעד משמעותי ביותר אשר כדאי לבחון אותו לעומק. בהתאם, ייעוץ קריירה עשוי לכלול מספר אלמנטים:

ייעוץ אישי: חלק מרכזי ולעיתים בלעדי בתהליך של ייעוץ קריירה הוא ייעוץ אישי המאפשר לנועץ לבחון את תחושותיו ורגשותיו לגבי המקצועות בהם הוא עוסק ו/או שוקל לעסוק. במסגרת הייעוץ יועץ הקריירה מציע מסגרת של התבוננות פנימית המאפשרת לנועץ לסקור את חוויותיו התעסוקתיות, יכולותיו וקשייו האישיים, המשאלות שלו וצרכיו ולבחון כיצד אלו משתלבים או אינם משתלבים עם התחומים התעסוקתיים המושכים אותו. כך, למשל, אדם יכול לפנות אל ייעוץ אישי מתוך תחושת חוסר סיפוק מתמשכת בעבודתו כאיש היי-טק ולזהות במסגרת השיח הנוצר בייעוץ כי היעדר תחושת הסיפוק קשורה במיעוטן של אינטראקציות בין אישיות. מתוך הבנה זו, ניתן יהיה להשתמש במסגרת של ייעוץ קריירה כדי לבחון אפשרויות כהחלפת מקצוע, הוספת תחום עיסוק הכולל מגעים עם אנשים או קבלת משרת ניהול הכוללת גם פן בין אישי.

מתן מידע: במסגרת ייעוץ קריירה הנועץ יכול לקבל מהיועץ מידע על מסלולי לימוד או קריירה שונים ועל האפשרויות הניצבות בפניו. היבט זה של ייעוץ הקריירה אינו עומד בפני עצמו אלא נלווה לייעוץ האישי ו/או לתהליך האבחוני: מתוך הבנה של צרכי הנועץ, היועץ יכול למסור לו מידע הרלוונטי לצרכיו.

אבחון תעסוקתי: אבחון תעסוקתי הוא תחום נרחב אשר כולל השמת עובדים, מיון, ובהקשר של ייעוץ קריירה- גם תהליך אבחוני אשר מסייע לזהות את כישוריו, צרכיו ומגבלותיו של האדם. ההתבוננות המקיפה על תכונותיו של האדם מאפשרת לזהות מסלולי קריירה אפשריים ולבחון האם הם מדברים אל הנועץ.