תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

שאלות ותשובות על טראומה ופוסט טראומה

12/04/2021


לאחר שאדם חווה אירוע טראומטי, עשויות להתפתח לאירוע תגובות נפשיות שונות, גם מבלי שהאדם יהיה מודע להן לחלוטין או אפילו יקשר אותן לאירוע שחווה. פוסט-טראומה, או PTSD, היא אחת מן התגובות הללו והיא למעשה הפרעה פסיכיאטרית שעלולה להתפתח לאחר חוויה אשר העמידה בסכנה את השלמות הגופנית או הנפשית של אדם או של קרוביו. אירועים כאלה כוללים בין היתר פיגועי טרור, מצבי מלחמה, תאונות דרכים, מקרים של אלימות מינית וחשיפה לאסונות טבע.

אירחנו באולפן בטיפולנט את ד”ר דני ברום, פסיכולוג קליני מומחה וחוקר טראומה, על מנת לענות על שאלות כמו מהי טראומה ופוסט-טראומה? איך אדם יכול לזהות שהוא סובל מ-PTSD ומה ההבדל בין זה לבין תגובה רגשית עוצמתית שאיננה פוסט-טראומטית? האם יש הבדלים בין פוסט-טראומה המתפתחת בקונטקסט צבאי לבין מצבים אחרים? ולבסוף, מהן דרכי הטיפול?

ד"ר דני ברום - פסיכולוג קליני מומחה, מנהל ומייסד של מטיב - המרכז הישראלי לפסיכוטראומה, המסונף למרכז הרפואי הרצוג בירושלים. עוסק במחקר וטיפול בטראומה מאז 1979. משלב מאז ומתמיד בין הטיפול באנשים עם הפרעות פוסט-טראומתיות, לבין פיתוח מענים לאוכלוסיות מוחלשות ומחקר על היעילות של מענים אלה.
מרכז מטיב עוסק בטיפול במבוגרים ובילדים, בפיתוח של מענים טיפוליים עבור יהודי אתיופיה, וכן בפרויקט “במסע שחרור”, שעוסק בהשפעות של שרות קרבי על חייהם של לוחמים ודרכים להקלה על המעבר בין שרות קרבי לבין חיי האזרחות. מטיב מכשיר מטפלים בקורסים אינטנסיביים ברחבי הארץ.

עירון מלמוד גנני - מתמחה בפסיכולוגיה קלינית ב”נווה צאלים” – בית ספר ופנימייה פוסט אשפוזית. בוגר התוכנית לפסיכותרפיה בגישה האנליטית של יונג באוניברסיטת בר-אילן. מחקרו בעבודת התזה התמקד בקשר בין חרדה חברתית לבדידות.

אנשי מקצוע ומכונים