תפריט נגישות

הזדמנות להתעדכן במאמרים חדשים מהספה בבית

בטיפולנט

מאמרים חדשים בפורטל בטיפולנט

הבית כמקום וכמטאפורה לנפש | פסיכותרפיה בילדים עם לקויות למידה |

ויפאסנה, פסיכואנליזה והתודעה החוקרת את עצמה |

תמיכה הורית במהלך גיל ההתבגרות |

מבט פילוסופי ופסיכואנליטי על פסיכוסומאטיקה

הזדמנות להתעדכן במאמרים חדשים מהספה בבית   

בכל שבוע מתפרסמים בעמוד המאמרים המקצועיים של פורטל בטיפולנט מאמרים וראיונות חדשים, פרי עטם של חוקרים ומטפלים ישראליים מובילים בתחום הפסיכותרפיה.

לתחילתו של חודש אוקטובר, איגדנו עבורכם מאמרים חדשים שהתפרסמו בחודשים האחרונים בפורטל.

במאמרה המרתק "שני כדורים וקלף אחד מנצח", פורשת בפנינו יהודית מור תיאור מקרה מפורט ועשיר, אשר מדגים, צעד אחר צעד, את עקרונות הטיפול בילדים עם לקויות למידה.

המודל הטיפולי מציע כלים תיאורטיים ופרקטיים לעבודה בשלושה מוקדים – הילד, ההורים והסביבה הבית-ספרית, תוך עבודה אינטגרציה בין התפיסה הפסיכואנליטית לזו הנוירו-פסיכולוגית.

תופעות קונברסיביות וסומאטיות הן מהסיבות הנפוצות ביותר להגעתם של מטופלים אל פתח דלתנו, אך כמה אנו בקיאים במושגי היסוד של הפסיכוסומאטיקה ובטכניקת העבודה עם סימפטומים אלו?

מאמרו המקיף של אנדרס קונצ'יזסקי כשהגוף מגיע לקליניקה: מבט פילוסופי ופסיכואנליטי על פסיכוסומאטיקה מזמין אותנו להעמיק בקשר האינגמטי שבין הגוף לנפש, ולשכלל את היכולת שלנו להתחקות אחר מקורות הכאב של מטופלינו.

בכתבת מערכת ייחודית, ביקשנו לבחון כיצד משמש הבית מושג ודימוי מרכזי בחיי הנפש ובחדר הטיפולים.

המאמר הבית כמקום וכמטאפורה לנפש: בעקבות סדרת האיורים "ארכיאטריה" מביא את עבודותיו של האמן האיטלקי פדריקו בבינה, המבטאות באופן יצירתי ומרגש את הקשר בין הביתה כמבנה ארכיטקטוני לבין חוויה נפשית. מומלץ בחום!

זאת ועוד, מבקש עמית וולק במאמרו תמיכה הורית במהלך גיל ההתבגרות לנפץ כמה מהמיתוסים אודות מרד הנעורים, הרווחים לא רק בתרבות – אלא גם בחדר הטיפולים.

תוך ביסוס תיאורטי ומחקרי, טוען וולק כי מה שנדמה כמאבק בין הדור הישן לחדש הוא למעשה משאלה עמוקה לתמיכת ההורים ולשימור הקשר החיובי עמם.

בסיוע של מקרה קליני לדוגמא, קורא לנו המאמר להכיר בצורך הפנימי של המתבגר בקבלה וחסות, בדרכו אל עצמאות בריאה ובשלה.

לסיום, בטקסט ייחודי המשמש מבוא קצר לספרה החדש "התבהרות", מציעה מיכל ברנע-אסטרוג מבט פסיכואנליטי ובודהיסטי על האקולוגיה של הפעולה הנפשית.

בהקשר זה, משמשות הפסיכואנליזה והויפאסנה שתי נקודות מבט המזמינות את התודעה שלנו למרחב של חקירה מתמדת, התבוננות והתפתחות.