תפריט נגישות

על אמונה וחוויה: פרקים נבחרים בספרייה של בטיפולנט

צוות בטיפולנט

על אמונה וחוויה: פרקים נבחרים בספרייה של בטיפולנט

אמונה ודמיון | לגלות את הגן הנעלם | כוחם של זכרונות ילדות | ושוב להפגש עם הצלילים


על אמונה וחוויה: פרקים נבחרים בספרייה של בטיפולנט

"ספריית בבל" של בורחס - בה מסודרים באולמות משושים אינסוף ספרים, רבים מהם חסרי משמעות ופשר ולא נגישים אף לא לספרנים - היא מטאפורה נהדרת למצב הקיומי של האדם בתוך היקום המסתורי. כולנו - אנשים, חוקרים ומטפלים – מגששים אחר תשובות ומשמעות בחיינו, לעיתים מוצאים בספרים מילים, שנוגעות ופותחות מרחב חשיבה וחוויה, ובפעמים אחרות מבינים שהמילים הן רק שער לחוויה, שאין לה גבול או המשגה ברורה אפשרית.

בבטיפולנט אנחנו עמלים על בניית ספרייה, שבשונה מזו הבורחסיאנית, תאפשר לכל אחד ואחת נגישות למילים, לתיאוריות ולמחקר, שמחברות לעולם הפנימי, מרחיבות את הדעת, ומקדמות מבחינה מקצועית. כדי לאפשר לכם להיחשף למגוון פרסומים, אנחנו מביאים בפניכם "טעימות" מספרים מקצועיים שמתפרסמים בעברית. בגיליון זה נשתף אתכם במספר פרקים מומלצים בנושא אמונה וחוויה.

מה בין אמונה לפנטזיה או בין אמונה לידע? כיצד אמונה מכוננת מציאות נפשית? רונלד בריטון מתייחס לשאלות מעניינות אלו ואחרות בספרו "אמונה ודמיון", שתורגם לעברית ב-2015. הפרק הראשון אמונה ומציאות נפשית מובא בספרייה שלנו באדיבות הוצאת עם עובד.

בנוסף, ומתוך עולם מושגים שונה לחלוטין, כיצד האמונות שלנו משפיעות על מצבנו הרגשי ועל ההתנהגות שלנו? בספרה, "לגלות את הגן הנעלם" (2016), ד"ר לילך רחמים משלבת סיפורת עם מידע נגיש על טיפול ב-CBT כדי לקרב את הקוראים, ביניהם הורים, לעולמם הפנימי של ילדים ומתבגרים שמתמודדים עם קשיים רגשיים מגוונים. הפרק השלישי מר דיוק וגברת אסונית - טיפול בילד עם תסמונת טורדנית כפייתית מובא בפניכם באדיבות הוצאת דיונון.

מזווית קצת אחרת, כיצד הזיכרונות המוקדמים שלנו, שנעוצים בחוויות ילדות, תורמים לאופן בו אנו מגבשים את האמונות שלנו על עצמנו? וכיצד ניתן להיעזר בהם ככלי טיפולי? ד"ר דפנה פקר בוחנת נושא זה דרך פרזימה אדלריאנית בספרה "כוחם של זיכרונות ילדות" (2017). הפרק התשיעי בדבר זיכרונות מוקדמים בטיפול זוגי מובא כאן באדיבות הוצאת אמציה.

ולסיום, כיצד מפגש עם חוויות חושיות כמו אלו שמתעוררות בנו לנוכח מוזיקה וצלילים, יכול לתרום לנו ולמטופלינו? בספרה, "ושוב להפגש עם הצלילים" (2017) דורית אמיר משרטטת מודל פרי פיתוחה - מיוזיקינג, ודנה ברצף בין שימוש במוזיקה בטיפול פסיכודינמי לזה המבוסס על טיפול במוזיקה. כמו גם, מתייחסת להיבט המרפא של הצלילים ולאפשרות לצמיחה פוסט-טראומטית. הפרק התשיעי בנושא סוגיות בתרפיה במוזיקה רב-תרבותית, מוגש בפניכם באדיבות הוצאת רסלינג.