תפריט נגישות

אמנות ככלי טיפולי

צוות בטיפולנט

כתב עת מקצועי לפסיכותרפיה - גיליון 27/20

ZOOM-OUT: על טיפול באמנות בימי קורונה | העיניים של ביון, הטקסטים של הפסיכואנליזה | סקירת הכנס משחק החיים: דיאלוג בטיפול ויצירה עם דויד גרוסמן וכתביו | אתיקה, תיאטרון, ברטולד ברכט, אימא קורונה ופאתוס מעוור

יונג אמר כי "אמנות היא סוג של דחף מולד שתופס בן אנוש והופך אותו לכלי שלו". נראה כי דבריו מתייחסים לערוץ תקשורת מסוג אחר אשר נפתח בפעולה היצירתית ומאפשר מתן ביטוי לתכנים חבויים, מסתוריים ולעתים מנותקים, כאלה שלא היו מתממשים בדרך אחרת. בגיליון הנוכחי אספנו עבורכם מאמרים והרצאות אשר עוסקים במפגש המרתק שבין המעשה האמנותי ובין הפסיכותרפיה, בימי הקורונה ובכלל.

נתחיל עם מאמרן של שלומית רינת ואיה פלדמן ZOOM-OUT: על טיפול באמנות בימי קורונה. במסגרת המאמר מבקשות רינת ופלדמן להביא רשמים אישיים מתוך התנסויותיהן הטיפוליות בתקופת הקורונה, תוך שימת דגש על השינויים והייחודיים שהתרחשו בטיפול באמנות בתקופה זו.

נמשיך עם השיחה נפלאה של פרויקט רפסודה, במסגרתה שוחחו ד"ר ענר גוברין עם האמנית מיכל היימן. ההרצאה שכותרתה הייתה "העיניים של ביון, הטקסטים של הפסיכואנליזה - בעקבות החזותי" ביקשה לבחון את הממשק בין האמנות ובין אלמנטים מהגותו של ביון, ביניהם ההיווצרות של מחשבה חדשה מתוך הרס טראומטי של מחשבה קודמת.

מאמר נוסף העוסק בטיפול בהבעה וביצירה הוא סקירת הכנס משחק החיים: דיאלוג בטיפול ויצירה עם דויד גרוסמן וכתביו שכתבה דנה וישינסקי. יום העיון, אשר כלל שיח מרתק עם הסופר דויד גרוסמן, התמקד ביצירותיו השונות וביקש לבחון באמצעותן אסכולות טיפוליות שונות.

נסיים עם הרשומה הראשונה בבלוג של סיגל נוסבוים פלינט, אתיקה, תיאטרון, ברטולד ברכט, אימא קורונה ופאתוס מעוור. ברשומה זו מחברת פלינט בין חוויותיה כמטפלת בימי הקורונה ובין עבודתו של ברטולד ברכט המחברת בין האמנות לפוליטיקה. אנו מזמינים מטפלים נוספים המעוניינים לכתוב בלוג באתרנו לפנות אלינו דרך האתר.