תפריט נגישות

סיפורם של אבות בתהליך גירושין: פרק מספרה של אראלה גלין

אראלה גלין

הקדמה

הספר "אבהות במעבר" חוקר את ההוויה האבהית בתהליך הגירושים, לצד חקר החוויה הפנומנולוגית הנוגעת לתהליכים של ההבניה האבהית בהקשר הישראלי. הוא בוחן את נקודת מבטם של האבות, תוך כדי הבאת סיפוריהם ופרשנותם של ארבעים אבות לא משמורנים. הספר פותח צוהר לעולמם הרגשי של האבות ונותן קול לחוויתם, במסגרתה הם מתארים את אובדנו של המרחב האבהי המובן מאליו, לצד ההתמודדות המחודשת עם זהותם האבהית, מקומם, נראותם במשפחה ובחברה הישראלית בכללותה. אבות אלו נעים כסובייקטים בין מסורתיות וחדשנות בהתנהלותם ההורית, תוך כדי כך שהם מחפשים את זהותם ואת מקומם בעולם.

מחקר פסיכולוגי זה, אשר עוסק באבות ובאבהותם בצומת מרכזית זו של השיח בישראל על אודות הורות והיחסים ההוריים במעבר הגירושים, מאפשר לדיון האקדמי והחברתי להכיר את החוויות ואת העמדות של האבות ביחס לעצמם ולמשפחותיהם. הכללת נקודת המבט של האבות ביחס לעצמם מפרה את גוף הידע, מעוררת שאלות ביחס למה שנתפס כמובן מאליו ומשרטטת הבנות חדשות ביחס לאבות, אימהות, ילדים והמשפחה בכללותה בתהליך הגירושים.

הספר מבקש להציג תמונה רב-ממדית ומורכבת על סמך המשגות תאורטיות חדשות של, ולתאר את האבהות המתפתחת במרחב רגשי המאופיין בדיאלקטיקה של נעדרות-נוכחות, היפרדות-התקשרות והתרחקות-התקרבות. בתוך כך, הספר מציע כי החוויה האבהית מתעצבת בארבעה מסלולי התפתחות שונים המובילים להבנייתן של זהויות נפרדות ולארבעה נרטיבים מרכזיים של אבהות: (1) אבהות נוכחת, (2) אבהות נאבקת, (3) אבהות מנתרת ו-(4) אבהות מודרת.

על המחברת - ד״ר אראלה גלין

ד"ר אראלה גלין היא מרצה בבית ספר לעבודה סוציאלית, המכללה האקדמית אשקלון; עובדת סוציאלית קלינית, עובדת סוציאלית לסדרי דין; מדריכה ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת. תחום עיסוקה ביחיד, בזוג ובמשפחה מההיבטים התיאורטיים והקליניים. מדריכה בתחנה לטיפול משפחתי ובעלת קלינקה פרטית.

לקריאת פרק 4 מתוך הספר - ״הבניית האבהות הלא-משמורנית״ >>

למידע נוסף על הספר ורכישה