תפריט נגישות

כנס טראומה והסתגלות במחלות מסכנות חיים בילדים: איך עושים את זה בפועל

צוות בטיפולנט

כתב עת מקצועי לפסיכותרפיה - גיליון 49/18

ד"ר גדי אבבה-קמפינו | מיקי דורון |טל סולניק 

צילומים מלאים מהכנס טראומה והסתגלות במחלות מסכנות חיים בילדים
(חלק ב'): איך עושים את זה בפועל?

בחודש אוקטובר האחרון, התקיים בבית החולים תל-השומר כנס מרכזי אשר ביקש להסב את תשומת ליבה של הקהילה המקצועית לחשיבותו של מתן טיפול נפשי הולם לילדים המתמודדים עם מחלות וטראומות מסכנות חיים. בגיליון אשר התפרסם בשבוע שעבר, הובאו הרצאותיהם של מיטב המומחים בתחום האבחון והאפידמיולוגיה של אוכלוסייה זו. השבוע נבקש להביא עבורכם צילומים נוספים מתוך יום העיון, העוסקים במודלים טיפוליים שונים הממוקדים בסימפטומים הנלווים לטראומה רפואית.

ראשית עסק ד"ר גדי אבבה-קמפינו, אשר דן בהרחבה בהיבטים של טיפול תומך בילדים המחלימים מסרטן. הרצאתו העמיקה באפשרות לבצע את המעבר מפוסט-טראומה לצמיחה פסיכולוגית, ולחשיבותו של מענה רב-תחומי לצרכי הילד ולמשפחתו. 

זאת ועוד, נמליץ על צפייה בהרצאתו המרתקת של מיקי דורון, אשר הציגה שימוש במודל SEE FAR CBT בהתמודדות עם פוסט-טראומה רפואית בילדים. דורון הציג את עקרונותיה של גישה ייחודית זו, המבקשת להתמקד בקידום היכולת המשחקית של הסובלים מפוסט-טראומה, אשר במצבים אלה הופכת קשורה באופן הדוק לתחושות של חוסר שליטה וסכנה.

השימוש בכלי ייחודי זה הודגם בהרחבה בתיאור המקרה המרגש שהציגה טל סולניק. בין היתר, הדגימה סלוניק את השילוב של עקרונות CBT קלאסיים, כגון חשיפה הדרגתית ושחזור האירוע, בתוך מרחב משחקי פנטסטי ומלא דמיון.