תפריט נגישות

שנדור פרנצי – הכרות עכשווית: פרק לקריאה

אלברטו פרגוסון ומיגל גוטיירז-פלאז

הקדמה

הפרק הראשון בספר ״שנדור פרנצי: הכרות עכשווית״ מובא כאן לפניכם באדיבות הוצאת Routledge. הפרק עוסק בתהליכי הדמוקרטיזציה של הפסיכואנליזה ומתאר תהליך של שינוי במוסדותיה של הפסיכואנליזה, אשר החל מדחיקתו של פרנצי עד אימוץ וקבלת רעיונותיו. הפרק מתאר את הפוליטיקות וההתכתבויות הפנימיות בין ההוגים הגדולים ביחס למאמרו של פרנצי ״בלבול השפות״. המאמר המכונן לא התקבל באהדה בחברה הפסיכואנליטית מיד עם הצגתו. לאחר מותו של פרנצ׳י, הוחלט בכתב העת לבטל את פרסום המאמר. 16 שנים מאוחר יותר, המאמר ראה אור בזכות מייקל באלינט שתרגם אותו מצרפתית לאנגלית. כך בעצם באלינט הציל אותו מדחיקתו לשולי ההיסטוריה. לא לכולם היה ״מזל״ כמו של פרנצ׳י, ככל הנראה כי רעיונות רבים נקברו בעודם חיים בתקופת מלחמת העולם השנייה. מחברי הספר טוענים כי פרנצי התחיל את מה שהם מבקשים לכנות כתהליך של ״דמוקרטיזציה של הפסיכואנליזה״.

על הספר

  • הספר "Sándor Ferenczi: A Contemporary Introduction" מציג התבוננות עדכנית באחד הפסיכואנליטיקאים החשובים בכל הזמנים – שנדור פרנצי. הספר מקיף נושאים רבים, לרבות פרנצי כאדם, דחיקתו והתקבלותו בחברה הפסיכואנליטית, מעורבותו והשפעתו על נושאים פוליטיים וחברתיים. בנוסף, הספר עוסק בראייה קדימה על השפעתו על הדורות הבאים, וכן דעותיו והשקפותיו לגבי העתיד הרלוונטיים לימינו.

    הספר מציע קריאה עכשווית של עבודותיו והיכרות עם מוסדות אשר הולכים בדרך שנסללה על ידי "הילד הרע" של הפסיכואנליזה (l’enfant terrible of psychoanalysis). הספר מציג את הגותו, אבני הדרך והמושגים אשר רלוונטיים עד היום בתיאוריה הפסיכואנלטית, לצד תובנות חדשות של חלק מרעיונותיו המשמעותיים ביותר (כמו תיאוריית הטראומה, טכניקה, וסיום אנאליזה).

    הספר מיועד בעיקר לקהילה המקצועית, פסיכואנליטיקאים, קלינאים ומטפלים אשר להם קשר והבנה עמוקים עם הגותו, אך גם קוראי הרומנים אשר אינם מכירים את עבודותו ודמותו יימצאו עניין בספר.

על המחברים - ד"ר אלברטו פרגוסון וד"ר מיגל גוטיירז-פלאז

ד"ר אלברטו פרגוסון - פסיכיאטר ופסיכואנליטיקאי בקולומביה, ארה"ב. מאז 1982 הוא עומד בראש המוסד לליווי בגמילה עצמית (Institute of Accompanied Self-Rehabilitation) אשר אותו ייסד. פרגוסון הוא גם המייסד שלFUNGRATA בקולומביה ו-FAS בוושינגטון. מרצה ומנהל במרכז ללימודים פסיכו-סוציאליים (CEPPS) באוניברסיטת רוסאריו, קולומביה. כמו כן היה מעורב בתהליך השלום בקולומביה כיועצו של הנשיא.

ד"ר מיגל גוטיירז-פלאז - מרצה במרכז ללימודים פסיכו-סוציאליים (CEPSS) שבאוניברסיטת רוסאריו, קולומביה. חבר בתכנית של המחלקה לפסיכולוגיה מאז 2011. חבר בארגון הפסיכואנליטיקאים העולמי (AMP) ובמרכז ללימודים לאקאניאניים חדשים (NEL). מחבר הספר Confusion of Tongues. A Return to Sándor Ferenczi (Routledge, 2018).

לקריאת הפרק הראשון מתוך הספר >>

למידע נוסף על הספר ורכישה