ספר זה הוא ספר מתודה חדשני ויוצא דופן של טיפול פרטני בגישה פסיכודינמית בישראל. הספר אינו מכיל ציווּיִים או הנחיות, אלא מציע דרכים שונות להתמודדות עם האתגרים הטמונים במעשה הטיפולי על היבטיו השונים. נושאי הספר נבחרו מתוך מחשבה על הנושאים המרכזיים המעסיקים את אנשי המקצוע והוא פונה לכלל קהל המטפלים העושים שימוש באבני היסוד של הטיפול הפסיכודינמי. את כל פרקי הספר כתבו עובדים סוציאליים קליניים מנוסים העוסקים בטיפול ובהוראת המקצוע על בסיס עבודה קלינית ומחשבה תאורטית מקיפה. התאוריה והתיאורים מהשדה נשענים על פרקטיקות עכשוויות, הרלוונטיות מאוד לעוסקים בתחום.
"יש היום גישות רבות לטיפול נפשי, אך הפסיכותרפיה הדינמית המבוססת על הבנה פסיכואנליטית ממשיכה להיות גישה מרכזית, ובתוכה יש התפתחות והתחדשות מתמדת. עם השנים חל שינוי בהרכב המקצועי של העוסקים בפסיכותרפיה. רוב הפסיכיאטרים פנו לעבר הטיפול התרופתי, ורוב העוסקים בפסיכותרפיה כיום הם פסיכולוגים, עובדים סוציאליים ומטפלים באמנויות. ייחודו של הספר הנוכחי הוא בחינה מעמיקה של היבטים רבים בטיפול הדינמי תוך דגש במשמעותם עבור העובד הסוציאלי, הפוגש את מטופליו בהקשרים חברתיים ומוסדיים מגוונים."
פרופ' עמנואל ברמן, החברה הפסיכואנליטית בישראל.
"ייחודו של ?ספר זה בכך שהוא ממקם את ?הסצנה הטיפולית בכל פעם בתוך אזור סִפִּי אחר, ומוצא את הדרך להפוך כל אחד מן הסִפִּים הללו למרחב טיפולי מגוון ודינמי המשלב באופן עשיר עבודה עם עולמות פנימיים יחד עם התייחסות עשירה לא פחות לגבולות ומגבלות המציאות."
ד"ר דנה אמיר, אוניברסיטת חיפה, החברה הפסיכואנליטית בישראל.
"הספר המעניין, המתודי, רווי האספקטים התאורטיים והקליניים שלפנינו פותח בפני הקורא הצצה מרתקת לכמה גישות פסיכודינמיות טיפוליות, כך שהקורא יכול להרחיב ולהעשיר את הגישה הטיפולית האישית שלו. אחרי הכול כל הגישות מצליחות, שכן כל מטפל מאמץ לעצמו את הגישה הטיפולית המהדהדת בתוכו את המרחב הרגשי המוכר לו. טוב יעשה המטפל אם יתוודע, יעשיר ואף ינווט ככל האפשר את המתרחש בתוכו במהלך הטיפול שהוא מנהל. באופן זה אישיותו של המטפל משתתפת ומשפיעה באופן פעיל במרחב הטיפולי בו נפגש המטפל עם המטופל ובו מתרחשת החוויה הטיפולית בהמשכיות."
ד"ר רוני סולן, פסיכואנליטיקאית ופסיכולוגית קלינית. מחברת הספר 'חידת הילדות'.
"הטיפול הפסיכודינמי הוא בו בזמן אוניברסלי ותלוי תרבות והקשר. בספר זה ניתן למצוא מפגש פורה ומרתק בין האוניברסלי לבין הישראלי והמקומי. זהו טקסט בעל ערך לכל מטפל ובמיוחד לעובדים סוציאליים אשר נאבקים בריבוי התפקידים והזהויות שהמקצוע תובע ורוצים לגבש את זהותם המקצועית כמטפלים דינמיים."
ד"ר רוני באט, ראש המסלול ההתייחסותי, התכנית לפסיכותרפיה, אוניברסיטת תל אביב
ד"ר רוני אלפנדרי הוא עובד סוציאלי קליני, מרצה בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה. סופר ומשורר; ספרים פרי עטו: אהבה זה לא עונש (2000), בזכות הספק (2004) ומחר ירד גשם (2020).