תפריט נגישות

על הגלוי והסמוי במסע המטפל

  • מה מניע אדם לבחור במקצוע טיפולי העוסק בתפקוד האדם, מה מניע אותו למפגש עם אנשים עם לקויות מורכבות כמעשה של יום יום? מהם רכיבי החוסן להם יידרש ומהם גורמי השחיקה עימם יהיה עליו להתמודד? אילו מצרכיו האישיים יקבל מענה באמצעות עיסוק זה ומהי השפעתם של צרכים אלו על תהליכי קבלת ההחלטות במהלך עבודתו? 

    שאלות אלו עומדות לדיון במרכזו של ספר זה העוסק במטפלים ממקצועות הבריאות שבחרו בעבודה עם אנשים עם צרכים מיוחדים והמאפיין את דמותם כפועלת ממניעים גלויים וסמויים, פנימיים וחיצוניים (חברתיים-תרבותיים) ומופעלת על ידם.

    פרקי הספר מבוססים על ראיונות עומק שנערכו עם פיזיותרפיסטיות, קלינאיות תקשורת ומרפאות בעיסוק המתמחות בעבודה עם אנשים עם לקויות מורכבות ומלווים את מסען המקצועי משלב הבחירה אל לשלב ההתבססות המקצועית, תוך התחקות אחר תהליכי השחיקה האופייניים לעוסקים בתחומים אלו.

    הספר מיועד לסטודנטים, מטפלים ומדריכים במקצועות הבריאות העוסקים בתפקוד האדם ושיפור איכות חייו, בייחוד אלו המתמקדים בעבודה עם אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים ורואים בה ייעוד. גם העוסקים במקצועות טיפוליים אחרים ואנשי חינוך העוסקים בתחום זה ימצאו עניין בספר.

על המחברת - גיתית מור-יצחקניא

קלינאית תקשורת (M.A), מרצה בחוג להפרעות בתקשורת של אוניברסיטת חיפה, מדריכה קלינית מוסמכת ומנחת סדנאות רב-מקצועיות בתחום העבודה עם לקויות מורכבות וגישות אקולוגיות בטיפול.

לרכישת הספר - הוצאת פרדס