תפריט נגישות

בסוכה שלנו יש מקום לכולם: מאמרים חדשים ומגוונים על המדף

  • 24/9/21

  • לקט מאמרים תיאורטיים, קליניים ומחקריים לכבוד חג האסיף

  • כתב עת מקצועי לפסיכותרפיה - גיליון 38/21
  • אחד הדברים שאנחנו בצוות בטיפולנט הכי אוהבים, הוא המגוון הרחב של תכנים שיוצא לנו להגיש לקהל שלנו. יהיו אלו מאמרים המביאים תיאורי מקרה והתבוננות אישית, מאמרי סקירה המציגים נתונים מחקריים או מאמרים תיאורטיים המתארים מודלים טיפוליים – בסוכה שלנו, יש מקום לכולם!

    השבוע, בברכת חג סוכות שמח, אספנו עבורכם חלק קטן מן המגוון הגדול הזה, שתוכלו להעביר איתו את החג. ננצל את ההזדמנות כדי להזכיר שאנו תמיד שמחות לקבל לחיקנו כותבות וכותבים חדשים, ואם הטקסטים שלכם מוכנים לצאת מהמגירה – אתם מוזמנים ליצור אתנו קשר.


  • נפתח עם המאמר "תוגת האריה: גבורה, ייצוגי גבורה, ומצוקה רגשית בחייו ודמותו של יונתן (יוני) נתניהו" מאת פרופ' גולן שחר, רז באומינגר וד"ר שי איתמר. המאמר שופך אור על הפסיכולוגיה של ההרואיזם ומהווה למעשה שלב ראשון בפסיכו-ביוגרפיה של יוני נתניהו, המתבסס על ניתוח מכתבים שכתב החל מגיל 17 ועד מותו בגיל 30.

    למאמר המלא >>


  • נמשיך עם סקירת הרצאתו של פרופ' אוטו קרנברג אודות דפוסי העברה בהפרעות אישיות שונות וטיפול ממוקד העברה, אותה כתבה נעה ביימן. במסגרת ההרצאה תיאר פרופ' קרנברג את האופן בו אנשים בעלי ארגון אישיות שונה מפתחים דפוסי העברה שונים בטיפול, והתייחס למידת האינטגרציה של יחסי האובייקט של המטופל כמצפן פרשני עבור המטפל.

    למאמר המלא >>


  • נמשיך עם מאמרו של אהוד עינת – "לדבר על השתיקה: מקומה של השתיקה בטיפול ובהדרכה". לאורך כתיבתו, נוגע עינת בנטייה של מטפלים ומטפלות רבים "לפספס" את השתיקה כאקט משמעותי בדיאלוג הטיפולי ולתייג אותה כ"הפוגה של המילים" בלבד. תוך דיון בדוגמאות מטיפול ומהדרכה, מבקש עינת לשאול כיצד ניתן לעשות לשתיקה מקום?

    למאמר המלא >>


  • נעבור למאמר "המיון הטוב דיו: המיון הברה"ני לקראת הגיוס לצה"ל" אשר נכתב על ידי הקב"ן צפריר סנדרוביץ'. במסגרת המאמר מתאר סנדרוביץ' את תהליך המיון הנפשי של מתבגרים, טרום גיוסם, ומתייחס לתהליכים המורכבים אשר מתעוררים בעקבותיו, כמו גם למספר המלצות בנושא לאנשי הטיפול העובדים עמן בקהילה.

    למאמר המלא >>


  • נסיים עם המאמר "להימנע פחות, להתחבר יותר: השפעת השתתפות בקבוצות חברתיות-רגשיות על מתבגרים עם חרדה חברתית". המאמר מאת אפרט אוסט מציג ממצאים ממחקר שנעשה על ידי ד"ר שלומית אבדור בעמותת רקפת, ובוחן את האופנים בהם פעילות קבוצתית מסייעת למתבגרים בעלי קשיים בתחום היחסים הבין-אישיים.

    למאמר המלא >>