תפריט נגישות

כתבים נבחרים

  • מלאני קליין פרסמה בין השנים 1921-1963 סדרת מאמרים וספרים ששינו את פני הפסיכואנליזה.

    בעידודם של שנדור פרנצי וקארל אברהם פתחה בעבודה עם ילדים צעירים שסבלו מהפרעות קשות, עבודה שלא היתה מקובלת אז בפרקטיקה הפסיכואנליטית ואף נתפסה כמסוכנת. לצורך עבודתה פיתחה טכניקת משחק לא-לשונית המקבילה לשיטת האסוציאציות החופשיות ולפירוש החלומות האופייניים לאנליזה הפרוידיאנית של האדם הבוגר. שיטה זו סללה את הדרך להיכרות עם שלכי ההתפתחותן החשיבה והרגש המוקדמים ביותר.

    חדירתה ל"ארץ הצללים" של הילדות הובילה לפיתוחה של תיאוריה חדשה ומהפכנית על-אודות מהות ההתפתחות הנפשיתן ולטביעת מושגים שקשה לדמיין את החשיבה והטכניקה הפסיכואנליטית העכשווית בלעדיהם. יתר על-כן, קלין שרטטה את היחסים המורכבים בין הרסנות להתפתחות בונה, ובין אהבה לשנאה.

החשיבה הקלייניאנית שינתה באורח רדיקלי את הטיפול הנפשי בילדים ותרמה לחקר מצבים מנטליים מוקדמים הנמצאים בבסיס מחלות הנפש הקשות של מבוגרים. כמו כן, הפרתה חשיבתה של קליין דור שלם של הוגים פסיכואנליטיים, כגון: וילפרד ביץ, דונלד ויניקוט, חנה סגל, בטי ג'וזף, הרברט רוזנפלד, דונלד מלצר ורבים אחרים. בשנים האחרונות זוכה עבודתה של קליין לתשומת-לב רבה, הן מצד דיסציפלינות שונות והן מצד זרמים עכשוויים בשדה הפסיכואנליטי.

לראשונה מתורגמים לעבדית כתביה המרכזיים של קליין ומוצגים לקורא בסדר כרונולוגי, המאפשר להתחקות אחר התפתחות מחשבתה ועבודתה הקלינית. לספר מצורף מבוא המציג את עיקרי חשיבתה היחודית.

על המחברת - מלאני קליין

מלאני קליין (1882-1960) הייתה פסיכואנליטיקאית ופסיכותרפיסטית אוסטרית יהודייה. אחת מההוגות החשובות של תיאוריית יחסי האובייקט וטיפול במשחק. 

לרכישת הספר - הוצאת תועלת ספרים