שמי נדב, ואני עובד סוציאלי בעל תואר שני. מדריך סטודנטים לעבודה סוציאלית. בקליניקה שלי בקדימה אני מטפל בילדים ובבני נוער ומלווה את הוריהם, בעברית ובאנגלית, ששתיהן שפות האם שלי. בעבודתי הציבורית אני מלווה בני נוער בחינוך מיוחד לקראת שירות צבאי/לאומי ומיצוי זכויות.
המרחב הטיפולי הוא מקום בטוח ונטול שיפוטיות שבו אפשר לדבר בגובה העיניים, באותנטיות ולפעמים גם בהומור, שהוא בעיניי, כלי טיפולי של ממש.
אני מאמין שטיפול מתחיל בקשר. ילדים ובני נוער לא תמיד מגיעים לטיפול מבחירה, ולכן חשוב לי שירגישו שיש להם מקום משלהם, שבו רואים גם את הכוחות שלהם ולא רק את הקושי שסביבו הגיעו לטיפול. ההורים הם שותפים מלאים וחיוניים להצלחת הטיפול.
• הווה: לימודי פסיכותרפיה בתוכנית “CBT אינטגרטיבי”, בשיתוף החוג לפסיכולוגיה, אוניברסיטת חיפה (בהכרת איט"ה)
• 2024–2025: הכשרה בטיפול גוף-נפש (SE) רגיש לטראומה מינית
• 2023–2024: קורס טיפול אינטגרטיבי בפגיעות מיניות בילדים ובנוער
• 2022–2023: קורס למדריכי סטודנטים לעבודה סוציאלית, המרכז האקדמי רופין
• 2015–2018: M.A בעבודה סוציאלית, אוניברסיטת בר-אילן
• 2010–2014: B.A בחינוך ובסוציולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון
• רשום בפנקס העובדים הסוציאליים
מזה למעלה מעשור עובד בעולם הפנימיות הטיפוליות עם בני בנוער בסיכון וכן בכפרי נוער של עליית הנוער ובליווי מסעות הישרדות בשטח במסגרת עבודתי ב"נירים בשכונות". ליוויתי נערים בטיפול פרטני ובקבוצות, בניתי תוכניות טיפול, עבדתי בקשר הדוק עם המשפחות והדרכתי צוותים חינוכיים.
בשנים האחרונות עבדתי במרכז רימונים כפר סבא, וטיפלתי בילדים ובני נוער שחוו פגיעה מינית וכן בילדים שביטאו התנהגויות מיניות בלתי מותאמות, לצד הדרכה להורים.
כיום, במקביל לעבודתי בקליניקה, אני משמש כעובד סוציאלי בבית הספר אדנים, בית ספר לחינוך מיוחד לתלמידים המתמודדים עם קשיים נפשיים. אני מלווה בו את התלמידים ואת הוריהם במעבר לבגרות, בהכנה לגיוס לצה"ל ובמיצוי זכויות.
אני מתמחה בטיפול בהפרעות חרדה ודיכאון, טראומה וטראומה מינית, קשיים חברתיים, קשיי ויסות רגשי וקשב, בליווי בני נוער לקראת הגיוס לצה"ל וכן בהתמודדות עם קשיי הגירה. אני מטפל בגישה אינטגרטיבית המשלבת התבוננות דינמית-מערכתית, תהליכי גוף-נפש (SE) וכלים מעולם ה-CBT, שבו אני מעמיק כיום במסגרת לימודי פסיכותרפיה בגישת CBT.
השילוב הזה מאפשר לי להתבונן לעומק במה שנאמר במילים ובאופן שבו החוויה נושאת את עצמה בגוף, ולצד זה לבנות כלים מעשיים להתמודדות ולתפקוד יומיומי.
איגוד העובדים הסוציאליים
