<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

  • נכתב ע"י חסוי ב - 18/02/2020 09:21:47

    תיארתי למטפלת את הקושי הרגשי הרב שאני חשה מהתגובה הלא מתואמת שבין הידיעה השכלית הברורה שלא אירעה פגיעה מינית בעבר לבין התגובה הרגשית החזקה (חרדה, דיכאון, ואי שקט משמעותיים) שהתעוררה בעקבות השיח על הכיוון.
    המטפלת אמרה בסוף הפגישה שבפגישה הבאה היא תרצה לשאול אותי מס' שאלות על מנת להבין טוב יותר את הסיבה לכך שהנפש מגיבה באופן מותאם לפגיעה.
    אני חוששת שאולי היא תשאל שאלות מביכות וחודרניות, ולא מרגישה מסוגלת לענות לה (ולא לאף אדם אחר ולעולם לא).
    זה יכול לקרות או שזה חשש שווא?
    אני גם חוששת שבמידה ואחוש מובכת מידי איאלץ לשנות מן האמת, ואז אין בזה שום טעם.
    אפשר לבקש לעקוף על הבירור הזה ולהתקדם הלאה?
    או שזה יוביל לחוסר הבנה מדויקת את המצב?

    תשובה: לחץ מהפגישה הבאה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 18/02/2020 10:29:54

    שלום לך.


    כל בקשה, שאלה והתלבטות הם לגיטימיים מול המטפלת אך לא כדאי להתייחס אליהם קונקרטית בלבד אלא לנסות להבין מה את שואלת, איזה סיפור נפשי החששות, השאלות והתקוות שלך מבטאים. ה"סיפור" הנפשי שכל אלו מבטאים הוא חלק מהחומר הטיפולי, חלק מהדרך להכיר את נפשך והתכנים המעסיקים אותה ולכן מקומם מול המטפלת, מתוך התבוננות וחשיבה מעמיקות ומשותפות.


    ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

רעות פופקין

רעות פופקין

תל אביב - יפו
שחר ברויטמן

שחר ברויטמן

הוד השרון
אלה אלקין

אלה אלקין

תל אביב - יפו
מירה מילנוב

מירה מילנוב

פתח תקווה
עדי אלחדף

עדי אלחדף

רמת גן
רפאל אוסמו

רפאל אוסמו

תל אביב - יפו
סמדר ידגר

סמדר ידגר

כפר האורנים
ד"ר שוש קזז

ד"ר שוש קזז

ראשון לציון