בספרה, מתבוננת דנה אמיר במופעיו השונים של החידלון האנושי; היא עושה זאת דרך מבטה האישי והמקצועי, כמי שמנסה להתנגד לתחושת הכיליון והאין.
דרך הפרקים השונים, נוגעת אמיר בשאלת היגון — זה שאינו אבל ואינו מלנכוליה — ופורטת את מאפייניו היחודיים ככח טבע מציף ונוכח בכל, שנותר גם שקוף ומשולל מילים.
פרופ' דנה אמיר היא פסיכולוגית קלינית, פסיכואנליטיקאית מנחה בחברה הפסיכואנליטית בישראל, פרופ' מן המניין וראש מסלול הדוקטורט הבין־תחומי בפסיכואנליזה בביה"ס לטיפול, ייעוץ והתפתחות האדם באוניברסיטת חיפה, ראש תוכנית המ"א בביבליותרפיה ויו"ר תוכנית "זרמים" לפסיכותרפיה פסיכואנליטית בביה"ס למדעי הפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, משוררת וסופרת. הוציאה לאור שבעה ספרי שירה, ארבעה ממוארים בפרוזה וחמישה ספרי עיון פסיכואנליטיים שראו אור בעברית ובאנגלית. זכתה בפרסים רבים על כתיבתה העיונית והספרותית וביניהם שבעה פרסים בינלאומיים, האחרון שבהם הוא פרס סיגורני היוקרתי על תרומה פורצת דרך בפסיכואנליזה (2025).