תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

לסיים מהצלחת: כמות המזון שנאכל תלויה בפרטנר שלנו לארוחה

לסיים מהצלחת: כמות המזון שנאכל תלויה בפרטנר שלנו לארוחה

צוות בטיפולנט

כיום, כולנו ערים לכך שגורמים רבים משפיעים על הכמות בה אנו אוכלים מעבר לתחושות בסיסיות של רעב ושובע: כמעט כולנו אוכלים יותר כאשר אנו אוכלים תוך צפייה בטלוויזיה, מצב רוח ירוד גורם לרבים מאתנו לפנות למקרר בחיפוש אחר נחמה משביעה ומרביתנו משחררים קצת את הרסן כאשר אנו אוכלים באירועים מיוחדים.
לאחרונה, מחקר חדש מצביע על גורם נוסף ומפתיע אשר משפיע על כמות המזון שאנו אוכלים, והוא משקלו של הפרטנר שלנו לארוחה.

במחקר שנערך בארצות הרית הוזמנו הנבדקים לאכול ארוחת צהריים שכללה פסטה וסלט עם שחקנית מטעם צוות המחקר. המשתתפים חולקו ללא ידיעתם לארבע קבוצות. בקבוצה הראשונה, השחקנית אכלה ארוחה בריאה אשר כללה יותר סלט מפסטה. בקבוצה השניה, היא אכלה ארוחה פחות בריאה אשר כללה יותר פסטה מסלט. בקבוצה השלישית, השחקנית אכלה את אותה ארוחה מהסוג הבריא אך הפעם- כשהיא לובשת פרוטזה אשר גרמה לה להיראות כאילו היא שוקלת כעשרים קילוגרמים יותר מכפי ששקלה באמת. בקבוצה הרביעית, השחקנית לבשה את הפרוטזה ואכלה ארוחה פחות בריאה. החוקרים מדדו את כמות המזון אשר משתתפי המחקר אכלו בכל אחד מהמקרים ומצאו כי כאשר השחקנית נראתה כסובלת מעודף משקל, המשתתפים אכלו כ-32% יותר פסטה, בין אם היא אכלה ארוחה בריאה ובין אם היא אכלה ארוחה בריאה פחות. כמו כן, נמצא שכאשר השחקנית אכלה יותר סלט, הנבדקים נטו לאכול 43% פחות מכמות הסלט- בין אם היא נראתה כבעלת משקל עודף ובין אם לא.

תחומי מומחיות:
אנורקסיה ,הפרעות אכילה

אנשי מקצוע בתחום

אנורקסיה

עוד מאמרים שיעניינו אותך