תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Occupational therapy after stroke - ריפוי בעיסוק לאחר אירוע מוחי

ריפוי בעיסוק לאחר אירוע מוחי מבקש לסייע בשיקום הפרט במגוון מיומנויות אשר נפגעו כתוצאה מהאירוע, באם אלו מיומנויות קוגניטיביות, מוטוריות או אחרות. הטיפול מספק הערכה ממוקדת של תחומי התפקוד שנפגעו, ולאחר מכן מציע תוכנית עבודה רב-שלבית הכוללת מגוון תרגילים, במטרה לשפר את התפקוד ולהשיב למטופל את עצמאותו, ככל הניתן.

ריפוי בעיסוק לאחר אירוע מוחי - נזקיו של אירוע מוחי

אירוע מוחי, המכונה גם שבץ מוחי, הנו מצב רפואי במסגרתו חלה הפרעה בזרימת הדם במוח, בשל חסימת כלי דם, או בשל דימום. אירוע מוחי עלול לגרום לפגיעות נרחבות בתפקוד, כתלות באזור המוחי שספג את הפגיעה. לדוגמא, פגיעה באזורים אשר אחראים על התפקוד המוטורי, עלולה לגרום לנכות פיזית, בעוד פגיעה באזור אשר אחראי על הדיבור, עלולה להוביל לאילמות. הנזק בגין אירוע מוחי לעיתים אינו קבוע, ויש חשיבות רבה לשילובו של הליך של שיקום. ריפוי בעיסוק לאחר אירוע מוחי מבקש לסייע בשיקומן של המיומנויות אשר נפגעו, בכדי להשיב לפרט את עצמאותו בחיי היום יום.

ריפוי בעיסוק לאחר אירוע מוחי – תהליך הטיפול

ריפוי בעיסוק הנו תחום טיפולי-שיקומי-חינוכי, אשר תורם לשיפור התפקוד היום יומי במגוון תחומים. במסגרת זאת קיים למשל ריפוי בעיסוק לליקויי למידה, ריפוי בעיסוק לגיל הרך, ריפוי בעיסוק לגיל השלישי ועוד. בתחילתו של ריפוי בעיסוק לאחר אירוע מוחי, מתבצע שלב הערכה מקיף אשר מבקש להגדיר את סוגי המיומנויות שיש לשקם. לאחר מכן מנוסחת תוכנית עבודה המשלבת מגוון תרגילים. למשל, תיתכן עבודה על השבת התפקוד המוטורי, במיומנויות כגון הליכה, שכיבה וישיבה, או עבודה על מיומנויות קוגניטיביות, למשל תרגול כישורי קריאה ותרגול מיומנויות לשיפור מיומנויות הקשב והריכוז. חלק מהתרגילים של ריפוי בעיסוק לאחר אירוע מוחי, מתבצעים בליוויו של מרפא בעיסוק, בעוד חלק מתבצעים בליווי מקורבים של המטופל, או בגפו. ריפוי בעיסוק לאחר אירוע מוחי לרוב משולב כחלק ממערכת תמיכה רחבה יותר הכוללת מטפלים נוספים כגון פיזיותרפיסט, פסיכולוג שיקומי, קלינאי תקשורת ועוד.