גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע
  לוח מודעות
טיפול פרטני וזוגי בקבוצת שיח לפסיכותרפיה התייחסותית
פורטל בטיפולנט מציע יעוץ והכוונה ללא תשלום בבחירת טיפול ומטפל
פחדים של ילדים- איך לתמוך במקום לגונן. ספרם של פרופ' חיים עומר ואלי לייבוביץ'
פורטל אמאבא- פורטל תוכן חדש להורים
"היפנוזה עצמית"- סדנא בת 3 מפגשים, להתמודדות עם חרדות, מתחים, כעסים, כאבים וכד'. מנחה: ד"ר מאיר נעמן- פסיכולוג קליני בכיר. יו"ר האגודה להיפנוזה, בעבר. 054-7549898. הסדנא הקרובה ב- 3.2.2010.
חמדת שמואלי- פסיכותרפיה פרטנית וזוגית, מנהלת הפורומים לטיפול זוגי ומשפחתי
מכון עמית – שירותי אבחון וטיפול פסיכולוגיים- מכון שהוא תשובה לכל קשת הצרכים הפסיכולוגים, כבר למעלה מ-20 שנה, חדרה, חיפה, הוד השרון, תל אביב, ירושלים. יעוץ, טיפול, אבחון, אימון, בכל הגילים. צוות מטפלים מקצועי ומנוסה במגוון שיטות טיפול.
קשיים חברתיים? קבוצות לילדים וסדנאות להדרכת הורים, מחנכים ומטפלים. הסדנאות יערכו בכל אזורי הארץ.
מכון כיוונים הינו בית לפסיכודרמה וטיפול קבוצתי. בימים אלו נפתחת ההרשמה לשנת הלימודים תשע"א למסגרת לימודים מורחבת של תכנית הכשרה למטפלים בפסיכודרמה. לפרטים נוספים: 03-6812368
טיפול בקשיי נהיגה - חרדת נהיגה, קשיי קשב וריכוז, שיקום הנהיגה לאחר תאונה. הטיפול משלב נהיגה מעשית. פרטים נוספים במכון הדר- 04-8419449
טיפול פסיכולוגי, יעוץ והתערבות במצבי משבר, טיפול זוגי ופרטני, יעוץ להורים, CBT- גישה קוגניטיבית, חרדה אובססיות, דיכאון וכד' (אפשרות לטיפול קצר מועד): גוטליב כרמלה, פסיכולוגית קלינית מומחית, הרצליה
כל השירותים הפסיכולוגים במקום אחד

פורום הפרעות אכילה


עקב התניות שלמדנו וספגנו מגיל צעיר אוכל הינו נושא מרכזי  וחשוב עבורנו. אנורקסיה, בולמיה ואכילה כפייתית מייצגות את קצה טווח מערכות היחסים המורכבות שלנו עם אוכל. במקום קיצוני פחות על הרצף נמצא האזור  אותו אנו מכנים " אכילה רגשית": בגלל החיבור הרגשי לאוכל, לעיתים כשאנו חשים בדידות, תסכול או אי שביעות רצון  אנחנו אוכלים ואז מרגישים לזמן מסויים קצת פחות לבד, קצת פחות מתוסכלים או קצת יותר מרוצים.

הפורום מיועד לגברים ונשים הסובלים מהפרעות אכילה ובני משפחותיהם. כמו כן הפורום יכול לסייע לאנשים החשים שברוב המקרים הם אוכלים ממקום רגשי למרות שאינם לוקים בהפרעת אכילה. ניתן יהיה להעלות דילמות, רגשות ומחשבות של המתמודדים עם הקושי שבניהול אורח חיים נורמלי בצד ההתעסקות הבלתי פוסקת באוכל, דיאטות, דימוי גוף, ציפיות החברה ועוד.

אנו נשתדל להשיב לכל פונה ופונה בתוך זמן סביר, תוך גיוס מיטב ניסיוננו המקצועי. עם זאת, הפורום אינו מהווה תחליף להתייעצות עם איש מקצוע ואינו מספק אבחון או טיפול, אלא מהווה מקום לקבלת תמיכה והכוונה.

על מנהלת הפורום:

קרול חתואל-קטלן, פסיכולוגית  קלינית  מומחית, בעלת ניסיון עשיר בטיפול במתבגרים ומבוגרים במגוון הפרעות נפשיות.
מומחית בתחום הפסיכולוגיה החיובית. פרקטיקה בתל אביב ובכפר סבא

 


עמוד 1 מתוך 17  >  >>


  נושא
נושא נכתב ע"י יערית ב - 27.07.10, 13:13 פסיכולוג
יש אפשרות ללכת לפסיכולוג בלי שההורים ידעו על זה?
אני כבר חצי שנה מקיאה וההורים שלי אפילו לא שמים לב!!!!! ואני גם לא רוצה שהם ידעו כי הם ממש יתעצבנו עלי


נושא נכתב ע"י אליעד ב - 25.07.10, 12:09 השמנה
אני בן 23 ושוקל מעל 90 קילו. כל החיים הייתי בדיאטות אבל שום דבר לא עזר, ועל ניתוח קיצור קיבה חשבתי אבל זה צעד די נואש מבחינתי ואני עדיין לא רוצה ללכת על זה. ההורים שלי רואים בהשמנה שלי קטע של פינוק אבל מבחינתי זה אולי בעיה נפשית אפילו כי אני מרגיש שאין לי שליטה בזה כשאני אפילו חושב שאני אולי מתחיל להיות רעב אני אוכל בכמויות ואם אני בתקופה לחוצה כמו התקופה של הפסיכומטרי למשל אז בכלל מדובר בכמויות של שלושה אנשים בכל ארוחה...
אני מצאוד רוצה להשתנות אבל לא יודע איך!


נושא נכתב ע"י מאיה ב - 21.07.10, 18:30 זלילה
כבר שנתיים אני בדיאטה וירדתי בערך חצי מהמשקל המקורי שלי. שנתיים לא נגעתי בפחמימות, מטוגן, ג'אנק פוד, שנתיים אני עושה ספורט כל יום. עד לפני חודש הייתי קצת מתחת לגבול של תת משקל אבל לא הרבה, אהבתי איך שאני נראית.לא יודעת מה קרה לי בחודש האחרון, איזה4-5 פעמים בשבוע יש לי התקפי זלילה של חיה, אני אוכלת הכל, לא רואה כלום חוץ מהאוכל, אוכלת עד שאני מרגישה שאני מתה אם אני מכניסה עןוד משהו לפה. אני שונאת את עצמי, בא לי למות מרב שאני שונאת את עצמי  אני מפחדת שאני ישמין הכל בחזרה ואחזור להיות עם הירכיים והכרס המגעילה
אני לא מצליחה לעצור את עצמי ואנעי מפחדת שזה יבוא לי שוב
מה אני עושה
בבקשה עזרה הכי מהר שאפשר


נושא נכתב ע"י שירי ב - 16.07.10, 17:47 בבקשה עזרה
אחותי בת 16 ולפעמים כשהיא ממש מעוצבנת היא אוכלת כמויות אדירות. אני לא מתכוונת סתם ללאכול יותר מדי אלא ממש כמויות, כמו לאכול סיר שלם של אוכל של המשפחה לארוחת צהריים. אמא שלי (אבא שלנו נפטר) ממש מתעצבנת עליה וקוראת לה חזירה וחסרת התחשבות אבל אני חושבת שאולי יש לה בעיית אכילה....?
מה את חושבת והמ אני יכולה לעשות כדי לעזור לה?


נושא נכתב ע"י קרן ב - 11.07.10, 9:26 דימוי גוף
שלום קרול,
אני בת 24, יש לי דימוי גוף מאוד נמוך ובעבר היו לי תקופות של התקפי זלילה והקאה. למזלי הצלחתי לצאת מזה בעצמי, עם עזרה של חברה טובה, אבל היום אני מרגישה שאני על סף לחזור לזה שוב כי נורא קשה לי עם הגוף שלי, שאני מרגישה שהוא שמן ומכוער. יש לי חבר כבר חודש ואנחנו מאוד איטיים בקטע הפיסי- לא כי אני לא רוצה אלא כי אני מתביישת נורא, כאילו אם הוא יראה אותי בלי בגדים הוא יגעל ממני ויחתוך.
אני ממש מוטרדת מהמצב הזה, הפיתוי לחזור להקיא ממש גדול ממני לפעמים ואני מצליחה לעצור רק כשאני נזכרת איזה גמילה קשה זאת היתה להפסיק עם זה.
יש דרך לש]ר דימוי גוף נמוך?

תודה, קרן


נושא נכתב ע"י אנונימי ב - 05.07.10, 0:04 הפרעות במחזור
שלום,
אני נערה בת 16,עוסקת בפעילות ספורטיבית-תחרותית אינטנסיבית (3-4 שעות ביום).
בזמן האחרון,התחלתי בדיאטה והפחתי בצורה משמעותית את הפחימות בארוחה.
ואי לכך,המחזור לא-סדיר.
**יש לציין שלפני כשנה הייתי במשטר אימונים קפדני במיוחד לקראת תחרות בינלאומית חשובה,ובעקבות המאמצים וחוסר האכילה(כפי שאני רגילה לאכול ביומיום) לא קיבלתי כ-5 חודשים. ביקרתי אצל רופאת נשים אשר נתנה לי גלולות לתקופה מסוימת.כעבור זמן קצר,(לתקופה בת 4 חודשים ,המחזור נהיה סדיר.
וכעת,התופעה חזרה שנית.

מה לעשות???
אני מקווה לתשובה בהקדם :)
האם אתה יכול להמליץ לי התפריט


נושא נכתב ע"י אמא דואגת ב - 04.07.10, 12:03 שקרים
בזמן האחרון ביתי בת ה12 מרבה לשקר ולבלף בנוגע לדברים שקשורים לאכילה. למשל אני שואלת אותה אם הסנדביץ' לבית ספר היה טעים והיא אומרת כן ואחרי זה אני רואה אותו בפח. היא ילדה שמנמונת אבל מאוד יפה, מקובלת חברתית ותלמידה מצטיינת. מדאיגה (ומכעיסה) אותי ההתנהגות הזאת, זאת ילדה שגדלה על אמון ועל כנות, לא על שקרים.
מה אני עושה מכאן?


נושא נכתב ע"י רונית ב - 27.06.10, 16:58 תודה ועוד שאלה
הי קרול, זו רונית מהשאלה הקודמת, לא ראיתי איך ממשיכים את השרשור.
יש לי עוד שאלה בקשר לטיפול- יכול להיות שפסיכולוג יכריח אותי לאכול כדי להתקבל לטיפול? שמעתי מבנות שיש פסיכולוגים שלא מסכימים לטפל במי שנמצאת במשקל נמוך מדי.

תודה רבה


נושא נכתב ע"י רונית ב - 26.06.10, 10:50 שאלונת
הגעתי למסקנה שיש לי סוג של הפרעת אכילה וקיבלתי המלצה על פסיכולוגית.השאלה היא אם כל פסיכולוג יכול לטפל או רק מי שיש לו התמחות ספיציפית בתחום?


נושא נכתב ע"י פיצי ב - 24.06.10, 17:24 קלוריות
אכיהל של 800 קלוריות ליום יכולה לפגוע במחזור שלי (בת 15)?