גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע

מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד

אחות בעייתית - אמיתי
השב השב
אמיתי
26.11.08, 11:36
שלום טל, אני רוצה להתייעץ בנוגע לאחותי הצעירה שמקשה אמוד על המשפחה. היא בת 22 וכמו ילדה קטנה- אימפולסיבית, עצבנית וחסרת אחריות עם התפרצויות זעם מאוד חזקות שכוללות אפילו קללות ושבירת חפצים. הבעיות האלו היו תמיד וההורים שלי מאוד עסוקים בלהסתיר את הבעיות שלה במקום בלטפל בהן (אנחנו משפחה עם רקע דתי ומאוד חשוב להם לא לפגוע בשם שלה או שלנו כמשפחה). המצב בבית קשה מאוד, אני לא חושב שאפשר לתאר מה זה לחיות עם הפחד מזה שפתאום היא לא תחזור הביתה בלילה או שהיא תבוא ותגיד ש(שוב) יש לה חוב כספי שחייבים לעזור לה איתו. יש לך השערה מה יש לה? היא חריגה במשפחה כולנו עובדים/לומדים מלבדה. הייתי שמח גם לעצה איך להתמודד איתה בלי שזה יהפוך למשהו שכל השכונה מדברת עליו...

טל פורטנוי
starstarstarstar
מס' הודעות: 259
26.11.08, 13:10
שלום אמיתי
מתוך הסיפור שלך אני שומעת קושי גדול מאד, הכרוך בססל של המשפחה ושל אחותך. על פי התיאור (וללא כוונת מתן איבחון!) יתכן ומדובר על הפרעת אישיות. ללא ספק הסתרה אינה יכולה לאפשר התמודדות מתאימה. גם המשפחה ובוודאי גם אחותך, משלמים מחיר כבד על ההסתרה.
אני גם יכולה להבין את הצורך בהסתרה, את הבושה והחשש מהשלכות של גילוי הבעיה על איך בני המשפחה יתפסו בחברה, בעיקר בחברה דתית. יחד עם זאת, אני רוצה לציין שקשה מאד להסתיר התנהגויות חריגות, גם אם הן לא מקבלות כותרת של טיפול. אי אפשר להחביא את אחותך, וכשיש קשיים, הרבה פעמים רואים את זה.
איך ניתן לעזור לאחותך? קודם כל חשוב לקבל אבחנה נכונה. חשוב שאבחנה תעשה על ידי רופא פסיכיאטר. ניתן כמובן לפנות לרופא פרטי, או לא באיזור המגורים, אם יש חשיבות רבה להסתרה.
בהתאם לאבחנה ניתן לשקול טיפול תרופתי, שיחות או שילוב של שניהם. גם טיפול פסיכולוגי יכול להיות באופן פרטי, ללא חשיפה.
נראה לי חשוב מאד עבור המשפחה ועיבסור הסיכוי של אחותך לחיים מלאים ובריאים יותר, לא להמשיך בהתעלמות מהבעיה.
במידה ויש צורך, ניתן להעזר במוקד שדות לאיתור מטפל מתאים.
בברכה
טל.

השב השב