גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע

מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד

עזרה לאבא - עמית
השב השב
עמית
24.11.08, 11:27
שלום, לא בטוחה אם הפורום מיועד לשאלות מסוג זה אבל אשמח לתגובה.
אבא שלי בן 67 והראייה שלו הולכת ומתדרדרת בעקבות בעיה רפואית נדירה. כנראה שבקרוב יגיע לעיוורון והמצב הנפשי שלו רע מאוד, הוא ממש מדבר על זה שלא רוצה לחיות כעיוור ולדעתי סבול מדיכאון ממש בשבועות האחרונים. אנחנו כל המשפחה מאוד תומכים בו ורוצים לעשות הכל כדי שגם כלקוי ראייה או עיוור יחייה חיים מספקים עד כהמ שאפשר, אבל לא יודעים איך להקל עליו גם מבחינה טכנית של התמודדות וגם מבחינה נפשית.
מאוד מאוד אודה לך אם תוכלי לייעץ. אני אגב נשואה וחיה בקרבת ההורים אבל לא צמוד.

טל פורטנוי
starstarstarstar
מס' הודעות: 259
25.11.08, 16:17
שלום עמית
קודם כל הפורום בהחלט מיועד להתלבטויות כמו זו שהבאת, ואני מניחה שיש רבים שהשאלה ששאלת מעסיקה אותם.
נושא של אבדן ראיה חלקי או מלא בגיל מתקדם היא נושא כאוב. יחד עם אבדנים אחרים המלווים את המסע שלנו בשנים המתקדמות בחיים, אבדן ראיה קשה ביותר עבור רוב האנשים. גם בגילאים צעירים יש קושי בהתמודדות ורכישת כלים חדשים להתמצאות ותפקוד במצב של ירידה בראיה. ככל שאנו מזדקנים, יש קושי רב יותר לרכישת כלים חדשים, לשינוי, להסתגלות. יש הרבה פעמים נטיה להכחשה של המצב או להסתגרות ודכאון.
העבודה הנעשית עם צעיר שמאבד ראיה על האפשרויות הטמונות בעתיד, על יכולת להתמודד ולהשיג השגים בחיים, לא עובדת עם האדם הקשיש. יחד עם זאת, יש בהחלט מקום לטיפול המאפשר לאדם לראות את הדברים הממלאים את חייו, ולא לאפשר לאבדן הראיה (או לאבדנים אחרים) לקחת את מה שיש.
טיפול יכול לאפשר לאבא לדבר על האבדן, ואולי על המשמעויות האחרות הקשורות אליו (כולל מחשבות על סוף, מות, אבדנים אחרים), דברים שקשה לרוב האנשים לחלוק עם בני משפחתם, ובדרך כלל גם נחסמים ע"י בני המשפחה.
הייתי מציעה לאבא לפנות לייעוץ נפשי, בכדי לאפשר לו למצות את השנים הבאות בצורה מלאה ומהנה יותר.
בהצלחה
טל

השב השב