|
היי גילת. הבושה והמבוכה שלך להכנס לאינטרנט מוכרת ורבים חווים אותה. יש ניואנסים רבים לסיבות שבדרך כלל גורמים לחוש את הבושה מלהכנס לאתרי הכרויות באינטרנט, אך בגדול ניתן לומר שישנם 2 גורמים עיקריים לתחושת חוסר הנוחות מלהרשם לאתרים אלה. א. עמדות כלפי הנוכחות באתר והאנשים המצוים בו ב. חשיפה
א. עמדות - פעמים רבות קיימת עמדה ותחושה כלפי האתר (ברמות שונות של מודעות) שלהיות שם זה מעיד על עצמי, שאני לא שווה. ... שמי שנמצא שם הוא לא מוצלח. שכנראה כבר ניסה הכל ולא הצליח, וכנראה להיות שם, זה ממש להיות לוזר. עולות תחושות כמו, אני כל כך לא מוצלח, שאני צריך לשווק את עצמי באתרים? מה זה, שדכנות? באמת אף אחד שמכיר אותי בחיים לא ירצה אותי, שאני צריכה להיות באתרים? אני נראה כל כך רע? קיים עוד תת וריאנט בתוך נושא זה של עמדה שהכי טוב, הכי "טבעי", זה להכיר במציאות הרגילה. ואז אם אני לא עושה את זה בדרך הרגילה, אז זה לא נכון, זל לא בסדר.... זה לא ככה צריך להיות.
ב.חשיפה - זהו עוד גורם שמאד מרתיע מלהכנס לאתרים (שכמובן גם קשור לנושא הקודם) להיות באתר, זה אומר לכתוב על עצמי פרטים מזהים, אולי אפילו לשים תמונה.. יראו אותי, חברים, משפחה, אולי קולגות. החשיפה הזו יכולה לעורר אי נוחות רבה. כמובן שנושא זה יונק מהעמדה הבסיסית כלפי האתרים כי במידה ואני סבור שהאתר לגיטמי לגמרי ואין בו כל בושה, לא ארגיש אי נוחות שאחרים יראו אותי בו.
נושא נוסף שנתקלתי שלעיתים גורם לאנשים להמנע מלהכנס לאתרי הכרויות, הוא התהליך של הרישום: לכתוב על עצמי???.... .. מה לכתוב שיהיה מעניין.... לבדר? להצחיק? להיות אמיתית? תבחני מהם הגורמים שמפריעים לך, ואם זה מספיק חשוב לך כדי לעשות שינוי בתפיסות ובתחושות הללו. מנסיוני, ניתן בהתכוונוות נכונה לעשות שינוי זה בקלות יחסית. אשמח לשמוע על החלטתך, את מוזמנת להתייעץ ולספר. נתי רוזנבלום פסיכותרפיסט ומטפל זוגי מוסמך
|