גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע

מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד

שאלה - עדי
השב השב
עדי
13.08.11, 23:52
היי שמי עדי אני בת 22 וכבר זמן רב שאני רוצה ללכת לטיפול פסיכולוגי או לפחות לנסות
ואני פשוט מפחדת להתחיל
אני לא ממש יודעת מאיפה להתחיל ואיך מחפשים פסיכולוג הסתכלתי ברשימת פסיכולוגים אצלכם באתר ויש אחת שנראית לי..
מה הלאה? אני פשוט מתקשרת ואומרת שאני שאני רוצה להתחיל טיפול? אולי אני לא באמת צריכה ואני יכולה לפתור את הבעיות שלי לבד
אני ממש מבולבלת

ליטל גליק
starstarstarstar
מס' הודעות: 650
14.08.11, 7:31
שלום עדי,
קשה לדעת בוודאות האם יש צורך בטיפול או שהדברים יעברו ויסתדרו מעצמם, אך מאחר ואת חושבת על טיפול כבר תקופה ארוכה אני נוטה להאמין שכבר עשית מה שאת יכולה כדי לעזור לעצמך, ועדיין את מרגישה שיש צורך בעזרה נוספת. בהקשר הזה, טיפול יכול לא רק לפתור קשיים ספיציפיים אלא גם להרחיב את ההבנה, יכולת ההתמודדות והאפשרות לגדול ולהתפתח מבחינה רגשית, ולא רק "לשרוד".  
בכל מקרה, תהליך טיפולי מתחיל בבדיקה משותפת של הצרכים והאפשרות של המטפלת לסייע, כך שאני מציעה שתקבעי פגישה ובה תעלי את ההתלבטות שלך. מתוך התבוננות משותפת בקשיים ובהתלבטות תוכלי לחשוב עם המטפלת האם ובאיזה טיפול יש צורך. זו התלבטות חשובה וחשוב לתת לה מקום. אם את מרגישה שאת זקוקה להתלבטות וחשיבה נוספת, את יכולה לפנות למוקד ההפניות שלנו ולקבל בו הכוונה ראשונית בנושא (מספרנו 1800-200-205). לאחר מכן תוכלי לפנות ישירות למטפלת שאיתרת באתר או לקבל המלצה על מטפלת מתאימה.

כתבי בכל שאלה נוספת,
ליטל

השב השב