|
שלום למחפשת. אני מבין את תחושתך שזה לא קל למצוא את המינון המדויק שאת מבקשת. את איך שהוא לא משתייכת לשום זרם עיקרי, את גם וגם, או בין לבין, מה שמלא חינניות ויחודיות, אך לא פשוט בעולמנו הקטגוריאלי. נשמע שאת מחפשת גם זוגיות וגם את מקומך על הרצף הדתי חילוני. את כותבת שאת מרגישה די נכון עם המינון הדתי שלך ושדי התייצבת בעניין. זה נשמע לי שאת או טו טו בדרך למצוא זוגיות. אני מעריך שכשאת תדעי מהו מקומך ותגלי גמישות מסוימת כלפי רמת הדת והמסורתיות של בן הזוג, כפי שראוי שגם הוא יגלה כלפייך, פתאום תוכלי לראות את התמונה באור יותר ורוד. היות שאת נשמעת קרובה לשם, זה מעודד.
לא כתבת בדיוק כמה את דתייה לייט, וכמה מסורתית פלוס, ואולי בעצם אין לזה משמעות רבה, כי ההגדרות פלואידיות ומשתנות בין מסורתי ודתי לייט למשנהו. זה אומנם לא פשוט כמו להיות בזרם מוביל ובקטגוריה ברורה, אך אולי תופתעי לגלות שכ- 50% מאוכולוסיית ישראל היהודית מגדירים את עצמם כמסורתיים. כך שלא מדובר במתי מעט. אמנם כפי שהזכרתי יש מרחב גדול בתוך התחום הזה, אבל אני משוכנע שבתוך כל כך הרבה מסורתיים, יש גם גברים עם דעות הקרובות לדעותיך (או מספיק קרובות) שעם אהבה, רצון, כנות ופתיחות, אפשר יהיה ליצור קשר טוב.
את חוששת שלא ימצא בחור שמתאים לאיזון שלך, מה גורם לך לחשוב כך? האם יכול להיות שזה משקף יותר חשש (טבעי והגיוני) שלך, ואולי פחות משקף את המציאות? אני תוהה איפה ומאיזה מילייה את פוגשת גברים, כי אני משוכנע שאם תחפשי במקומות הנכונים עבורך, כלומר מקומות שמשלבים מסורת בחיי הקהילה, תפגשי גברים מתאימים. ישנם גם אתרים לא מעטים למסורתיים, דתלשי"ם ודתיים לייט. אני חושב שכשאר תהיי שלמה עם דרכך, נאמנה ופתוחה גם לדעות מעט שונות, "תמצאי" את שביקשה נפשך (בשני המובנים). המון הצלחה, ואשמח לתגובתך. בברכה נתי רוזנבלום פסיכותרפיסט ומטפל זוגי מוסמך
|