|
שלום רותי לא ידוע לי על תופעה של שקרנות כפי שאת מתארת, כסימפטום בהפרעת אישיות גבולית. אני כמובן לא פסיכיאטרית ולא מתמחה בכל הסימפטומים של ההפרעה. לחיות עם בן משפחה חולה בהפרעת אישיות גבולית דורש הרבה כוחות ויכולת הכלה. הקושי המרכזי שאני רואה מוך דברייך זה דווקא חוסר ההכרה של אחותך בקשיים. אני לא יודעת אם היא מקבלת טיפול, לא רק טיפול תרופתי. יש היום גישות טיפוליות אשר מתמודדות עם הקשיים של הפרעת אישיות גבולית. בעיקר בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. המטרה היא לאפשר לחולה לקבל כלים להתמודדות יעילה יותר בחברת אנשים (הקושי המרכזי של האנשים הסובלים מהפרעת אישיות גבולית). אם אחותך מוכנה לקבל טיפול, לא על רקע השקרנות, אלא הסבל שלה בכלל עם המחלה, הייתי מנסה לסייע לה להגיע למטפל שמתמחה בתחום. מעבר לכך, נראה שהמשפחה זקוקה להכוונה ביחס להתמודדות עם אחותך. לא מדובר בילדה קטנה, והשאלה עד כמה השקרנות שלה מסכנת אותה או גורמת נזק. נראה שהיא משתמשת בשקרים, אך בלי להכיר את המצב לא אתיימר להציע סיבות. שוב, במידה ויש מטפל שנמצא איתה בקשר, ניתן בהלט להתייעץ עד כמה כדאי לתת תשומת לב לתופעה, או להתעלם ולא לחזק אותה. יום טוב טל
|