|
שלום עפרה אכן נשמעת התלבטות לא פשוטה, מחד בחור שאת אוהבת ורוצה להנשא ולהוליד ילדים וחבל לך לוותר על האהבה, מאידך הוא עוד לא יודע מה הוא רוצה, לחכות או לחכות.... חסר לי הרבה מידע אודותיך ועליו ועל הקשר שלכם. כמה שאלות מאד חשובות הם: - איך התנהלו קשרים שלו בעבר? האם גם אז היה אמביוולנטי? או שזה קורה לו דווקא איתך. - איך הזוגיות שלכם? כמה היא טובה? מה מחבר ביניכם? - האם לך היו קשרים יציבים בעבר? כיצד הסתיימו? איך הם צבעו את תפיסת הקשרים שלך.
כל אחד מהנושאים הללו מורכב ויכול להסביר הרבה על הקשר ועל ההתלבטות שלו. חשוב להכיר את הדינמה של הקשרים שלו בעבר ושל דפוסי הקשרים במשפחה שלו. את כותבת שתחת לחץ שלך, הוא התחיל טיפול, לאן הטיפול לקח אותו? הוא מספר לך על מה הוא עובר עליך בטיפול? על מה הוא עובד שם? האם הוא לא רציני ולא יציב בקשר אליך או גם לגבי נושאים אחרים בחייו.
מאד קשה לי ליעץ לך מה לעשות, כי אכן זו החלטה לא פשוטה. עם זאת ההכרח לקבל החלטה הוא אחד ההכרחים הקיומיים שגורמים למתח ותחושת ויתור על כל הבחירות האחרות שאת מפסידה כשאת לוקחת החלטה. ישנם בגדול מאד 2 אופציות שונות:
א. אופציה ראשונה ואני נוטה להמליץ עליה במקרה הזה, היא ללכת לטיפול זוגי ולבחון יחדיו האם אתם מתאימים מבחינות שונות ומגוונות, כולל הקצב והרצון לעשות צעד ממשי בזמן הקרוב. בטיפול יוכלו להתבהר נושאים שונים הקשורים אליך, אליו ולזוגיות שלכם.
ב. במידה ואת מעדיפה שלא ללכת לטיפול זוגי, או שהוא מעדיף שלא, הייתי ממליץ לך לשקול כמה נושאים עם עצמך: - לבדוק האם את רוצה אותו באמת כמו שהוא - האם יכול להיות שבאיזשהו מקום המצב נוח לך ככה? - למה בעצם את מוכנה לקבל את ההמתנה הזו? - האם את מרגישה שאת לא אטרקטיבית או לא ראויה לאהבה?? - כמה זמן את מוכנה לחכות לו? - כיצד תרגישי אם תחכי עוד שנתיים לדוגמא, ואולי אז הוא יחליט שהוא לא מעוניין???
לאחר שיהיו לך תשובות בשביל עצמך על הנושאים הללו (ויתכן שכדאי שתשקלי לעשות זאת בליווי מקצועי אם תתקשי לעשות זאת לבד), ובהנחה שזה יהיה מתאים אז, הייתי מציע לך לתת לו דד ליין של תקופת זמן קצרה אך סבירה להחליט אם הוא רוצה אותך ורוצה להקים בית איתך, ואם לא אז את ממשיכה הלאה. מהנסיון שלי יש מקרים שהחלטיות הזו גורמת לאיזשהו ניעור ולאלץ אותו לקבל החלטה. יתכן שמסיבותו שלו והם יכולים להיות שונות ומגוונות, מודעות ולא מודעות, המצב הזה נוח לו. אך את תוכלי לעשות זאת באמת רק כאשר תשלימי את שלב א' של הברור העצמי ותוכלי להיות חד משמעית ולהתכוון לדד ליין הזה. חשוב שתדעי שלא רק קשר אחד יכול להיות קשר טוב עבורך, ויתכן שתחליטי שאת רוצה קשר בו תרגישי רצויה ואהובה, עם בחור שרוצה אותך ולא נותן לך תחושה שאת באויר. אני קורא בין השורות שאת אדם שיודע להעניק ואני משער שבמידה והקשר הזה לא יתקדם, תוכלי למצוא אהבה בה תרגישי רצויה ובתחושת שותפות ושווין.
אשמח לשמוע את תגובתך. בברכה נתי רוזנבלום פסיכותרפיסט ומטפל זוגי מוסמך nati.rosenblum@gmail.com 7315596 - 03
|