גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע

מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד

דילמה קשה - מיקי
השב השב
מיקי
10.11.08, 14:46
שלום לך. אין לי אשליות שתוכלי לפתור במייל  דילמה איתה אני מתמודד למעלה מ-20 שנה ובכל זאת אשמח לשמוע את דעתך. אני נשוי ואב לשלושה ילדים מוצלחים שכבר עזבו את הבית. את הילדים גידלתי כמעט בעצמי מאחר ואישתי לוקה בדיכאון קשה למעלה מ-20 שנה. אין טיפול, תרופתי או נפשי שלא ניסינו ואני נוטה להשלים עם העובדה שהיא כבר לא תהיה בריאה ובת זוג של ממש. כל השנים האלו טיפלתי בה במסירות למרות הכעס, הניתוק והאכזבה התמידיים שלה ממני. אני מרגיש שבזבזתי את חיי ואיבדתי למענה את הסיכוי שלי לזוגיות מאושרת. זאת, למרות כמה וכמה הצעות מפתות שקיבלתי לאורך השנים. הפיתוי לעזוב היה קיים מאז ומתמיד ועכשיו, בגיל מבוגר הוא עולה מחדש, מאחר ואין עוד הרבה זמן ליצור קשר חדש. מצד שני ברור לי שהיא תשקע עוד יותר אם אעזוב.
כפי שאמרתי, לא מאמין שתוכלי לפתור עבורי את הדילמה אבל אשמח להתייחסותך, מיקי

טל פורטנוי
starstarstarstar
מס' הודעות: 259
11.11.08, 7:15
שלום מיקי
בוודאי שלא אנסה אפילו לפתור את הדילמה שלך במסגרת הפורום הזה.
כל בחירה שאנחנו עושים בחיים יש בה רווח מסויים והפסד מסויים. הבחירה שלך להשאר עם בת זוגך שרתה מטרות מסויימות, אבל גבתה מחיר כבד.
בשלב מסויים בחיים, בדרך כלל לקראת מה שנקרא "אמצע החיים" אנחנו מתחילים לעשות חשבון נפש עם עצמנו ועם ההחלטות שקיבלנו במחצית הראשונה של החיים. יש בנו תחושה יותר חזקה של הזמן המוגבל, ולכן גם מתגבר הרצון למצות את הזמן שלנו בעולם הזה בצורה יותר מלאה ומספקת.
נראה לי שזו נקודה חשובה מאד עבורך, ויש כאן אפשרות לשינוי. הייתי מציעה לך לפנות ליעוץ פסיכולוגי, אולי דווקא מטפל בגישה פסיכודינאמית או יונגיאנית, שיאפשר לך בחינה של ההחלטות ושל אפשרות לצאת לדרך חדשה.
בהצלחה
טל

השב השב