|
היי מתן אכן נשמע שמדובר בצרות של עשירים, אבל אולי לא רק. השאלה היא מה עומד מאחורי הצורך הזה "שאתה חייב" שהן יהיו יפות מאד. אתה כותב שאתה לפעמים נשאר לבד בגלל הרצון הזה, ואתה מרגיש שטחי שזו התכונה שהכי חשובה לך, כך שאתה כבר משלם מחיר ואולי זה משהו שכדאי לשים לב אליו. כי אם הצורך הזה יגרום לך לא להיות בקשר או להיות בקשר לא נכון בשבילך, שלא יהיה לך טוב בו, אז אלה יהיו כבר צרות רגילות ולא של "עשירים".
אתה כותב שאתה אפילו מוכן לוותר על תכונות אופי ועל איכות הקשר, וחשוב לך שהיא תהיה יפה מאד יותר מכל דבר. חשוב לי לומר לך שאין לי מונופול על מה נכון בקשרים ובטח לא מה נכון בשבילך. לכל אחד יש מערכת מורכבת של תכונות וגורמים משמעותים בבת זוג (שכוללות גם יופי) וסדר עדיפות פנימי. עם זאת, אני תוהה למה כל כך חשוב לך היופי. היופי חשוב לאנשים רבים, אלא שאצלך הצורך מאד דרמטי ומשמעותי ומגמד את כל התכונות האחרות שהן מאד חשובות לחיים משותפים. אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות? אתה חייב כי אחרת אתה תרגיש שאתה לא נמשך אליה?? חייב, כי אם היא יפה מאד זה משליך עליה שאתה שווה מספיק שכזו יפה תרצה אותך?? חייב כי זה אומר משהו בחברה שלך ועל המעמד החברתי שלך?
בנוסף, אני סקרן לדעת איך הסתדרת עם הבחורות שהיו אכן מאד יפות כמו שאתה דורש שיהיו. , האם היו יחסים נפלאים? בדיוק כמו שרצית ותכננת? כיצד הם הסתיימו ? וסתם הרהור קטן שלי , האם יכול להיות שהתכונה הזו שאתה מחפש, אינה באמת התכונה החשובה ביותר של האשה שנכונה בשבילך, לקשר משמעותי שיהיה לך טוב ונעים שם.
יכול להיות שזה גם שלב שיעבור, כשתרגיש שאתה רוצה להתמסד, להתחתן ולהקים בית. אז יכול להיות שתכונות כמו בת זוגי שמעניינת אותך, שאתה יכול לקיים איתה דו שיח מעניין, שיש לכם נושאים משותפים, כזו שאתה רואה את עצמך חי כל חייך איתה ורואה אותה כאמא לילדיך, ואולי אפילו שאתה אוהב אותה.
אני הייתי ממליץ לך לבחון מדוע היופי כל כך חשוב בעיניך, ואם אתה מרגיש "תקוע" לפנות לעזרת מטפל, שיעזור לך לפתור את הנושא הזה, ולבחון מהם התכונות שחשוב לך בבת הזוג שלך. במידה ותרצה להתייעץ שוב או למקד את השאלה אתה מוזמן לכתוב. בברכה נתי רוזנבלום פסיכותרפיסט ומטפל זוגי מוסמך nati.rosenblum@gmail.com 7315596 - 03
|