|
שלום לך.הכינוי שבחרת לבחור לעצמך קשה ועצוב. ליבי נחמץ כשקראתי את שאלתך. אני מבין שאכן את מרגישה מתוסכלת ומיואשת. נשמע שהבטחון שלך בסיכוי לזוגיות ואפילו בך ובתכונותיך מאד נפגע. את אפילו חושבת שאולי יש משהו כל כך נורא בך שכל הבחורים מגלים, וכנראה שאותו משהו בלתי ניתן לתיקון ונורא מאד. כי הם פשוט בורחים בתירוצים שונים. זוהי תחושה מאד לא טובה להסתובב איתה וחבל לי שאת מרגישה ככה.
נשמע שאת מבקשת ממני גלולה או טיפ קסם, וצר לי שאין ביכולתי לתת לך אותו. פשוט כי אין דבר כזה, ובוודאי שלא בלי להכיר אותך ולדעת מה באמת קורה שם. אני מניח שיש משהו בהתנהלות שלך שגורם את המצבים האלה, פשוט כי אין אופציה אחרת, זה או זה או שהגורל החליט לתעתע בך והאפשרות הזו פחות נראית לי. יכול ליהות שאת משדרת את הרגישות הגבוהה שלך וזה מרתיע את הבחורים? אולי משהו בהתנהלות שלך יוצר תחושה לא נעימה לבחורים, או אולי לך . אולי את לחוצה ומשדרת את זה. אולי את דעתנית באופן שמאיים עליהם ואולי את משדרת שאת באמת כל כך מוצלחת, שהם מרגישים נחותים על ידך. אולי את מראש בוחרת בחורים שלא מתאימים לך ולכן מלכתחילה אין סיכוי לקשר. אלה רק תהיות. כי אין לי כל אפשרות לדעת בלי הכרות אמיתית איתך, וכל תשובה תהיה יריה באפלה.
את כותבת שאת מודעת לעצמך, ולכן שלא אמליץ לך על טיפול. מעניין אותי אם משהו מרתיע אותך בטיפול? אני דווקא חושב שהעובדה שאת מודעת לעצמך תוכל לסייע לך לבדוק בעזרת איש טיפול שמומחה לזה (ולא בעזרת חברות) ולהגיע לתובנות טובות יותר, שיאפשרו פריצת דרך בתחום הזה. טיפול הוא לא עונש אלא אפשרות לבדוק באוירה נעימה ותומכת בעזרת איש מקצוע שמומחה לדברים אלה את המצב. בהחלט יכול להיות שטיפול בשאלה ממוקדת כזו, יכול להיות קצר מועד, ואולי אין צורך בטיפול ארוך. אשמח לתגובתך בברכה נתי רוזנבלום פסיכותרפיסט ומטפל זוגי מוסמך nati.rosenblum@gmail.com 7315596 - 03
|