|
היי שחר אני ממש יכול להתחבר לתסכול שלך עם כל הדייטים שנהרסים לך, ואולי התסכול עוד יותר גדול בגלל שאת יודעת שאת הורסת לעצמך, אבל את לא יכולה לשלוט בזה. אוווהווו קל להגיע לתחושת תסכול ורפיון ידיים. הייתי רוצה לחלק את תשובתי לשניים.
א. הוידוי ראשית אני רוצה להגיד לך באופן ברור שיכול להיות אחרת. את יכולה ואפילו די בקלות ללמוד איך לשלוט בזה ולא ל"התוודות" באופן מהיר על כך שלא היית בקשר רציני. את הקטע הזה די קל ללמוד ולתרגל, אפשר עם מטפל או מאמן ואולי אפילו לתרגל עם חברה טובה, איך את מדברת ולא פולטת את זה. ב. התובנה הפסיכולגית חשוב מאד להבין מה בעצם דוחף אותך לקלקל לעצמך את הסיכוי לקשר. את הרי יודעת שזה לא מזמין קשר, וכמו שאת אומרת השד משתלט עלייך. חשוב להבין מה מזין את השד. יכולים להיות גורמים שונים ומצבי חיים מורכבים שגדלת לאורם ויכולים להסביר את התופעה. יכול להיות שאת חושבת שאת לא ראויה באמת לאהבה? אולי את בודקת אם תתוודי ותגידי את כל הדברים הרעים שאת חושבת שיש בך, אם בכל זאת ירצו אותך? נשמע שקיים אצלך חוסר ביטחון בתחומים מסוימים לגבי זוגיות ולגבי עצמך, שפוגעים בך וביכולת שלך ליצור קשר טוב. העצה החמה שלי אליך, היא להגיד לעצמך שאת ראויה לאהבה ולבדוק עם מטפל\ת מה עוצר אותך ואיך את מתחילה ללכת בכיוון חדש.
למרות שחילקתי את הטיפול לשניים, לקטע הטכני ההתנהגותי (הוידוי), ולקטע הטיפולי (התובנה הפסיכולגית). לא הייתי ממליץ לך להתחיל בראשון (למרות שהוא לכאורה קל יותר) אלא לעשות את זה במשולב אצל מטפל. זה יחסוך לך אנרגיות ויהיה יותר טבעי ונכון עבורך. במידה ותרצי, את מוזמנת להתיעץ איתי או אם צוות שדות לגבי מטפל\ת המתאים עבורך. בברכה נתי רוזנבלום פסיכותרפיסט ומטפל זוגי מוסמך nati.rosenblum@gmail.com 7315596 - 03
|