גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע

מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד

פחד מגניקולוג - רינת
השב השב
רינת
15.08.10, 11:57
שלום, סבלתי הרבה שנים מבעיות של חרדה ורתיעה (ממש גועל) ממין ולפני שנתיים בעזרת בן הזוג המדהים שלי התחלתי להתגבר ואני יכולה להגיד שאני לפעמים אפילו נהנית ממין. היום אנחנו נשואים ורוצים להתחיל לחשוב על הרחבת המשפחה אבל יש לי בעיה חמורה של ממש פוביה מללכת לגניקולוג. הייתי בעבר גם אצל גבר וגם אצל אישה וקיבלתי יחס מזלזל ומעליב, כאילו הם בכלל לא היו מודעים לזה שמדובר בגוף שלי ובאיזור אינטמי, והתעלמו לגמרי גם אחרי שציינתי שישי לי בעיה בתחום ושאני צריכה הרבה סבלנות ועדינות. היום אני ממש בטראומה וקשה לי לחשוב אפילו על ללכת לרופא כזה אבל אני כמובן חייבת אם אני רוצה להיכנס להריון...
אגב, אחד מהגניקולוגים היה גם מטפל מיני מה שלא הפך אותי לאנושי יותר...
מה את מציעה לי לעשות במצב הזה?

גאולה פלדמן
starstarstarstar
מס' הודעות: 259
15.08.10, 19:15
אכן בעיה, אך יש לי הרושם כי גם הרתיעה מגינקולוג ממשיכה את החרדה שהיתה ממגע בכלל.
למרות מה שאת מתארת ישנם רופאים ורופאות שהחויה פחות טראומטית, ארני ממליצה לך לברר עם חברות ואפשר גם לפנות לרופא פרטי שם תזכי ליחס סבלני יותר,  , לפני הבדיקה שתפי אותו/ה בחששותייך ובהסטוריה שלך ותראי אם הוא/יא מגלה סבלנות והבנה. אם יש לך ביטוח משלים תוכלי לקבל החזר מהקופה שלך.
בכל מקרה, אין לך הרבה ברירות גם ללא קשר להריון , בדיקה גניקולוגית כחלק משגרה,  חיונית לבריאותך

השב השב