גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע

מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד

ניתוח - קארין
השב השב
קארין
27.07.10, 14:03
אני אחרי ניתוח עמוד השדרה בגלל בעיה בשתי הרגליים, עדיין סובלת מכאבים אבל זאת ממש לא הבעיה הגדולה שלי.
אני מרגישה שמשהו השתנה בגוף שלי ושהוא כבר לא ממש אני, מרגישה פשוט מוזר, נרתעת מהגוף שלי והתחלתי לחשוב שאני ממש משתגעת.  אני לא יודעת מה קורה לי וזה ממש מפחיד אותי. זאת תגובה נורמלית לניתוח?

טל פורטנוי
starstarstarstar
מס' הודעות: 259
28.07.10, 17:37
שלום קארין
את לא כותבת כמה זמן את אחרי הניתוח, עד כמה היה הניתוח קשה, האם יש השלכות תיפקודיות או הרבה טיפולים נלווים אחרי הניתוח?
ניתוח עלול לעורר קושי שיש לנו עם הגוף שלנו, שהצלחנו להתעלם או להתמודד איתו בלי שיעלה למודעות.
כל התערבות או פעולה "מתקנת" בגוף מתקשרת בסופו של דבר לדימוי הגוף שלנו. יכולה לעלות תחושה שמשהו בנו פגום, או שהניתוח עצמו פגם בשלמות של הגוף. מודעות לדברים שלא אהבנו קודם בגוף שלנו יכולה להתחדד ולהתעצם.
הצורך לתת תשומת לב גדולה יותר לגוף- בגלל הניתוח, הטיפולים והכאבים- גורמת לנפש להתעסק יותר בדימוי הגוף.
אם עבר הרבה זמן יחסית לאחר הניתוח, ואת עדיין עם מחשבות של ניכור מהגוף, או אם המחשבות מאד מטרידות, כדאי מאד לפנות ליעוץ ולבחון מה עומד מאחרי התחושות שלך. יש דברים שאם נותנים להם להמשיך, עלולים לגדול ולהסתבך, וחבל על התחושות הלא טובות והפחדים המיותרים.
הרבה בריאות ויום טוב
טל

השב השב