גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע

מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד

התאהבות בחולשה. - אביאל
אביאל
27.07.10, 12:16
אני נמשך למישהי כבר זמן מה, ההמשכות באה מתוך מקום של הזדהות עמוקה, (הבנה שאנחנו אותו טיפוס דיי חלש)
ועם זאת גם באה ממקום של "גיבור" זאת אומרת, אני רוצה לגאול אותה מ"כל יסורה", ולהיות שם תמיד לצידה (כמובן שהרצון הוא יהיה דו צדדי.

הבנתי שיש לזה שם בפסיכולוגיה, וזאת תופעה מוכרת,
אשמח לשמוע עליה יותר, להבין האם זה פסול, וקצת מידע על זה בעברית אשמח לשמוע

נתי רוזנבלום
starstarstarstar
מס' הודעות: 395
27.07.10, 15:46
שלום אביאל
רוב הסיבות להתאהבות הינן לא מודעות, וזה שאתה מביא תובנה כזו, מראה על יכולת התבוננות פנימית מרשימה.
הסיבה כשלעצה אינה פסולה בהגדרה, כפי שסיבות אחרות אינן. להרגיש הזדהות זו תכונה שמאפשרת קירבה. אך יגם יתכן שאם זו הסיבה המרכזית לקשר, יתכן שבשלב מסוים הבחורה לא תרצה להמשיך להיות חלשה ותתחזק, ואתה תמצא את עצמך במקום לא נוח. אפשרות נוספת היא שאתה תמאס בתפקיד "המושיע" שימשוך אותך למטה היות ואתה תתחזק.
לסיכום, הבעיתיות בהמשכות על רקע חולשה, שהיא עלולה להשאיר אתכם "קטנים" וחלשים, אלא אם כן תתקדמו ביחד ותתפתחו למקום אחר.
הייתי ממליץ לך לבחון( ככל הנראה בטיפול, שמאפשר זאת) יותר לעומק את המניעים והבחירות שלך. לגבי מידע ומאמרים, אין לי בנמצא ואתה מוזמן לגלוש באינטרנט .
בברכה
נתי רוזנבלום
מטפל אישי, זוגי ומשפחתי מוסמך
www.nati-rose-therapy.co.il

נערך לאחרונה:
נתי רוזנבלום
27.07.10, 15:48

אביאל
27.07.10, 20:40
נתי, לצערי /לשמחתי (תרם גיבשתי דעה בנושא) אני ממש מודע לעצמי בהמדן תחומים.  הבחורה בהסתכלות עתידית, אם וכאשר נימצא בזוגויות, כוונתי הייתה רק להמשיך צמוח איתה, המנגנוני הסווה שלה על החולשה הינם אהבהל לא גבולות, איכפתיות סובלנות וסבלנות, אני מאמין שלאחר שנתגבר על החולשה שלה ביחד, רק נפרה ונעצים אחד את השני,