גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע

מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד

השמנה - אליעד
השב השב
אליעד
25.07.10, 10:15
אני בן 23 ושוקל מעל 90 קילו. כל החיים הייתי בדיאטות אבל שום דבר לא עזר, ועל ניתוח קיצור קיבה חשבתי אבל זה צעד די נואש מבחינתי ואני עדיין לא רוצה ללכת על זה. ההורים שלי רואים בהשמנה שלי קטע של פינוק אבל מבחינתי זה אולי בעיה נפשית אפילו כי אני מרגיש שאין לי שליטה בזה כשאני אפילו חושב שאני אולי מתחיל להיות רעב אני אוכל בכמויות ואם אני בתקופה לחוצה כמו התקופה של הפסיכומטרי למשל אז בכלל מדובר בכמויות של שלושה אנשים בכל ארוחה...
אני מצאוד רוצה להשתנות אבל לא יודע איך!

טל פורטנוי
starstarstarstar
מס' הודעות: 259
25.07.10, 15:36
הי אליעד
אני מסכימה איתך שניתוח הוא צעד קיצוני, וגם התועלת שלו היא במקביל ליכולת שלך לשלוט באכילה. גם לאחר ניתוח, יש חשש (מעבר לסיבוכים של הניתוח עצמו) לחזרה למשקל יתר במשך הזמן, אם אתה לא רוכש כלים לשליטה באכילה, או כפי שאני רואה את זה- כלים לשמירה וטיפוח של הגוף שלך.
השמנת יתר היא בעיה קשה, אשר הולכת וגדלה בארצות המפותחות. יש מחקרים רבים על הגורמים- החל מגורמים ביולוגיים (נטיה גנטית, קצב חילוף חומרים...), דרך חינוך והתניות ועד לגורמים פסיכולוגיים אישיים.
לפעמים קצת קשה להפריד בין הביצה לתרנגולת, כשמגיעים לגורמים נפשיים בהשמנה. בעיה של חוסר ביטחון, צורך "להחביא" את עצמי, בושה עמוקה או קושי בהתמודדות עם טראומה, צורך ב"מעטפת" מול התמודדות חברתית כושל, צורך בסיסי בהזנה ואהבה שלא קיבלו מענה מספק בילדות- כל אלו יכולים להיות גורמים לאכילה.
מצד שני- חלק גדול מהגורמים האלו הם גם תוצאה של ההשמנה.
אם נשללה בעיה פיזיולוגית להשמנה (?!!!), אני מציעה במקביל להדרכה של דיאטנית (חשוב כאן למצוא דיאטה שיכולה להתקבל על ידך כדרך חיים ולא כ"דיאטה"!) לנסות טיפול שיעבוד על דימוי עצמי ודימוי גוף, במקביל לעבודה על כוחות האגו- הכוח לקבל החלטות ולבצע אותן.
דבר נוסף שיכול לעזור עד מאד, זה להתמכר לספורט. מניסיון עם הרבה אנשים- חוץ מהוצאת אנרגיה וקלוריות, הספורט עובד מאד על הדימוי העצמי ודימוי הגוף, מפרק כעסים וחרדות, ומסייע לנו להתחבר שוב עם הגוף שלנו.

אליעד- ללמוד לאהוב את עצמך, להעריך את הגוף, לטפח את עצמך, לקחת אחריות על עצמך- זה הבסיס לחיים שמחים ומלאים. אז לא לוותר או לצפות לניסים. זו עבודה לכל החיים.
בהצלחה
טל

השב השב